dimecres, 25 de novembre de 2009

Organitzen activitats sobre la mediació dels representats veïnals i l’ús de l’espai públic dins el Pla de barris


25/11/2009

Hi participa Ferran Camps, llicenciat en Ciències Polítiques i expert en resolució de conflictes

L’Ajuntament de Solsona i el Pla de Ciutadania i Immigració organitzen dues noves activitats emmarcades dins el Pla d’intervenció integral del nucli antic per fomentar la integració de la població immigrant i la participació ciutadana. Dimarts vinent, 1 de desembre, s’oferirà un taller sobre el paper mediador dels representants veïnals. El dijous dia 10, es farà una xerrada que posarà en debat l’ús de l’espai públic. Conduirà totes dues sessions Ferran Camps, llicenciat en Ciències Polítiques i expert en resolució de conflictes.

La primera convocatòria es farà el dia 1 a 2/4 de 8 del vespre a la sala cultural de l’Ajuntament. S’adreça a presidents d’escales de veïns i al públic en general i consistirà a conèixer i analitzar els tipus de conflictes que sorgeixen en una comunitat de veïns, a més de facilitar eines als assistents per gestionar de manera positiva els possibles conflictes.

La segona activitat serà una xerrada que tindrà lloc el dia 10 a les 8 del vespre a la Cambra de Comerç. Pretén analitzar l’ús que es fa de l’espai públic en una societat cada vegada més diversa i que comporta la posada en pràctica de velles i noves pràctiques, les que van associades al fet migratori, a les modes, als esports informals i als models festius, i s’hi reflexionarà sobre les possibles vies de convivència.

Ferran Camps és també coordinador de l’equip d’investigació Escenaris de Participació Ciutadana de l’Associació Ecoconcern, una entitat sense ànim de lucre de Barcelona que promou accions innovadores en els àmbits de l’economia, l’ecologia, la política i la interculturalitat, a través del debat i la crítica, per tal de suscitar millores socials.

Col·laboren en aquests dos actes participatius el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya. Aquestes activitats són la continuïtat d’altres iniciatives que coordinen des de l’any passat les regidories d’Urbanisme, a través del Pla de barris, i d’Acció Social.


‘Els meus veïns’

Una de les més destacades ha estat el programa “Els meus veïns”, dins del qual entre els mesos de novembre de l’any passat i febrer es va dur a terme una enquesta entre els 1.410 habitants empadronats al centre històric. Algunes de les dades que va posar de manifest aquell estudi és que el 86 per cent dels residents tenen una percepció de tranquil·litat i d’absència de conflictes, tot i que el 28 per cent va manifestar que hi ha una escassa o nul·la coneixença entre els veïns.

Font: Ajuntament de Solsona