dimarts, 10 de novembre de 2009

Nova oferta de cursos online sobre medi ambient i energies renovables al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

Els cursos s’emmarquen en el projecte INTRADER destinat a dinamitzar les empreses rurals en la gestió ambiental

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Fons Social Europeu i la Fundación Biodiversidad organitzen dos cursos on-line de temàtica medi ambiental, concretament sobre tractament de residus i energies renovables. Aquests cursos s’emmarquen en el projecte INTRADER (Innovació i Transferència per al Desenvolupament Rural), iniciativa del CTFC que s’engloba en el marc d’accions del Programa Empleaverde 2007-2013 de la Fundación Biodiversidad. El programa té com a objectiu dinamitzar i adaptar les empreses agràries o industrials del territori rural a les pautes de gestió ambiental i de modernització bàsiques per a ser més competitives i sostenibles amb l’entorn.

Els cursos on-line són gratuïts amb places limitades i estan adreçats a treballadors, directius, titulars de PIMES o empreses agràries, autònoms, treballadors del sector forestal, agrari i mediambiental. S’han programat els següents:
• Curs de prevenció, tractament i reutilització de residus, 30 h amb l'objectiu de donar a conèixer la problemàtica ambiental que representa la generació de residus i tots els sistemes i processos de tractament i gestió dels mateixos.
• Curs d'energia solar tèrmica i fotovoltaica, 30 h que pretén mostrar els beneficis ambientals i econòmics de les energies renovables, les potencialitats del sector de l'energia solar i tots els requisits legals i tràmits administratius necessaris.

El projecte INTRADER es desenvolupa en cinc comunitats autònomes: Aragó, Catalunya, Madrid, Navarra i País Basc, i està cofinançat pel Fons Social Europeu i el CTFC.

Per realitzar els cursos cal formalitzar la preinscripció al web http://intrader.ctfc.es.