dijous, 12 de novembre de 2009

L’Ajuntament de Solsona posa a la venda les entrades per a ‘La Maternitat d’Elna’

Solsona, 12 de novembre de 2009

Es representarà al Teatre Comarcal el proper dia 27 a 2/4 de 10 del vespre

Dilluns que ve, dia 16, l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Solsona posarà a la venda les entrades anticipades per a l’obra de teatre La Maternitat d’Elna, que es representarà al Teatre Comarcal el dia 27 d’aquest mes a 2/4 de 10 del vespre. És un espectacle organitzat per les regidories de Polítiques d’Igualtat i Cultura, juntament amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i amb la col•laboració de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Basada en l’obra homònima d’Assumpta Montellà, és una producció de Projecte Galilei i Fortià Viñas sota la direcció de Josep Galindo i la dramatúrgia de Pablo Ley. L’interpreten l’actriu-cantant Rosa Galindo i el pianista Luc-Olivier Sánchez. La Maternitat d’Elna és un espectacle teatral concebut com un conte per a adults sobre la memòria històrica, que incorpora textos del llibre de Montellà i cançons majoritàriament catalanes i franceses de diversos estils.

El context històric de l’obra se situa al final de la Guerra Civil espanyola, quan va començar l’exili a França de prop de mig milió de persones. S’hi mostra el drama que van viure moltes dones embarassades que havien de patir el part en les condicions infrahumanes dels camps de refugiats. La jove anònima Elisabeth Eidenbenz va impulsar una maternitat amb la contribució dels moviments socials suïssos per salvar les dones embarassades.

El preu de l’entrada és de 10 euros si s’adquireix anticipadament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori. El mateix dia de la representació les entrades es vendran a taquilla per 12 euros.Font: Ajuntament de Solsona