dilluns, 16 de novembre de 2009

L’Ajuntament convoca el veïnat i els comerciants del nucli antic per l’inici de les obres de la biblioteca


16/11/2009

Els treballs començaran la setmana que ve i duraran 21 mesos

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Solsona convoca els veïns i comerciants del nucli antic a una sessió informativa aquest divendres sobre l’inici de les obres de la biblioteca comarcal, que està previst per la setmana que ve. Tractarà sobre l’abast de l’afectació sobre l’entorn d’aquests treballs, que duraran 21 mesos.

Intervindran en aquesta sessió el regidor d’Urbanisme i alcalde accidental, Martí Abella; el responsable de Constructora de Solsona, Jordi Feliu, i l’arquitecta redactora del projecte de la biblioteca, Anna Feu. La xerrada serà aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre a la sala cultural de l’Ajuntament.

Després de signar el contracte d’adjudicació dels treballs, divendres passat, l’empresa constructora té previst escometre l’obra la setmana que ve. Prèviament, aquest dissabte una grua mòbil de dimensions considerables intentarà instal·lar la grua fixa que es mantindrà ubicada a la zona de Cal Morató.

A partir de la setmana vinent, començaran els treballs de desmuntatge de les plantes de l’immoble on s’aixecarà la biblioteca, tot consolidant els elements estructurals. Simultàniament, es farà un seguiment arqueològic de la intervenció, atès que aquestes obres poden suposar l’aparició d’estructures històriques considerades de valor.

La direcció d’obra intentarà diversificar les vies d’abastament per tal d’evitar sobrecarregar un sol carrer del trànsit de maquinària. Molt probablement el subministrament del material de grans dimensions es farà pel carrer de Sant Pau –per aquest motiu no es considera urgent refer els acabats d’aquest eix del nucli antic fins que l’obra de la biblioteca no estigui avançada–, mentre que el material que es pugui transportar amb dúmpers petits entrarà pel carrer del Castell.

La biblioteca comarcal de Solsona, que ha estat projectada des dels serveis tècnics municipals per l’arquitecta Anna Feu, és la icona del Pla de barris solsoní, ja que ha de rescabalar el principal dèficit cultural que la ciutat i el Solsonès arrosseguen des de fa anys. Al mateix temps, pretén convertir-se en un revulsiu per a la dinamització social del centre històric. Igualment, aquestes obres permetran resoldre els problemes de seguretat de l’edifici Cal Morató, datat del 1756, que es troba en unes condicions d’estabilitat força precàries.

El nou equipament, ubicat al rovell de l’ou del nucli antic, tindrà una superfície útil de 1.247 metres quadrats i una superfície construïda de 1.620 metres quadrats, redistribuïts entre la planta baixa, que també inclou la sala d’usos múltiples amb un accés que pot ser independent; dues plantes i un altell. Aquests treballs també permetran recuperar per a la trama urbana una placeta medieval datada del segle XV, per on s’accedirà a la biblioteca i a la sala autònoma.

Abella i Feliu, en la signatura del contracte d'adjudicació de les obres, divendres passat

Font: Ajuntament de Solsona