dimecres, 25 de novembre de 2009

Joan Puigcercós visita el Solsonès

El passat divendres, 20 de novembre, el nou candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, va visitar la nostra comarca. En la comitiva també l'acompanyava la diputada al Parlament de la Generalitat de Catalunya adscrita al Solsonès, Laura Vilagrà, el president regional d'Esquerra de la Catalunya Central, Jordi Serra, i una membre del Gabinet de Presidència, Núria Cid. De la nostra comarca hi va assistir el president d'ERC-Solsonès, Carles Montoriol, així com diversos alcaldes, regidors i membres de l'Executiu Comarcal.

D'entrada, Puigcercós va visitar l'Associació Pro Minusvàlids de Solsona i Comarca (Amisol). Així, va estar en les diferents estàncies i tallers del centre on va poder parlar amb bona part dels interins. Puigcercós i la resta de la comitiva també es van reunir amb els sindicats agraris de la comarca. El president republicà va valorar i analitzar les necessitats que més afecten a la professió de la pagesia de la nostra comarca i sobre la gestió de les necessitats laborals del sector. També es van tractar altres aspectes que poden estar-hi relacionats, com l'Impost de Successions.

Puigcercós també va visitar la indústria de prefabricats de la construcció Knauf, situada a Sant Llorenç de Morunys. La visita va anar encaminada per analitzar la importància de la creació de llocs de treball a la nostra comarca. Aprofitant l'estada al municipi de Sant Llorenç de Morunys, Puigcercós va mantenir un debat amb els joves del Casal l'Estaca. Els joves independentistes li van preguntar diverses qüestions sobre les possibilitats de pacte en les properes eleccions, li van explicar els problemes que es troben amb el transport públic i li van parlar sobre el mal estat d'algunes carreteres, així com de la mancança de carreteres noves que facilitarien molt la movilitat amb comarques veïnes.

La visita del president d'Esquerra va cloure amb l'acte Esquerra Respon, dut a terme al Gran Sol. Aquest acte, en el que hi van assistir diversos militants i simpatitzants d'Esquerra, tenia per voluntat exposar els principals eixos de la proposta política de futur en què s'emmarcarà l'actuació d'Esquerra durant la propera lesgilatura. Així, Puigcercós en va subratllar els quatre eixos fonamentals: l'aprofundiment en els mecanismes de la democràcia política, aconseguir que Catalunya sigui una terra d'oportunitats i de benestar per a tothom, impulsar una revolució verda que faci que la nostra nació sigui un referent pel que fa a polítiques energètiques i concretar un avenç ferm cap al dret a decidir del poble català.

ERC-Solsonès