dimarts, 24 de novembre de 2009

FEM CIÈNCIA!, IES Francesc Ribalta

Dimarts 17 de novembre els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam fer una sortida al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, a la fundació Alícia i al monestir de St. Benet de Bages.

Al museu de la ciència i la tècnica vam participar en un taller molt divertit i interessant sobre la física, anomenat Laboratori Mentora Alsina. Va ser força instructiu i vam fer diferents experiments: de la pressió de l’aire, de l’aigua, sobre la dispersió de la llum. Van omplir la sala de fum artificial i van fer el raig de llum amb làser per tal que ho veiéssim bé. Vam veure tot el recorregut de la llum. Ens van ensenyar la importància de les proporcions (com en el cas d’un submarí), com l’energia del nostre cos pot donar moviment a un petit molinet, vam fer d’antena de ràdio tots en rotllana i agafats de la mà...

Al bosquet de sant Benet vam dinar amb molta gana i amb poc temps, ja que alguns minuts més tard ens esperava un taller d’allò més emocionant, anomenat Alícia (alimentació i ciència).

Seguidament ens van explicar una sèrie de continguts importants per a la nostra salut i també quina proporció d’avellanes o de fulles d’enciam necessitaríem per recuperar l’energia que havíem gastat fent l’activitat. Cada grup va fer una activitat: córrer, caminar, jugar a jocs de taula, saltar a corda... Fins i tot jugant a jocs de taula gastem kilocalories!

Ens van gravar els periodistes de l’”Info-K” i vam sortir a la tele dijous 19.

Sortint, i amb ganes de més activitat, vam anar al monestir de St. Benet on ens van explicar la seva història, tipus d’arquitectura... amb unes representacions espectaculars, ens van posar un holograma d’un capellà o monjo iniciant la missa.

Ha esta una sortida força entretinguda i no l’hem trobada gens avorrida.

El viatge de tornada, ja de nit, va ser molt divertit!Joan Parcerisa, Tània Estany, Ismael Mayal, Bernat Moreno, Berta Rodelas, Laia Burgués i Adrià Ollé.