dimarts, 24 de novembre de 2009

CINEMA EN FAMÍLIA

El proppassat dissabte 14 de novembre va finalitzar el 3r. cicle del CINC (cicle de cinema infantil en català). Aquesta iniciativa, que compta amb la col•laboració de la Generalitat, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, opta per fer més proper el cinema a les generacions més joves promocionant pel•lícules infantils doblades al català i incentivant l’assistència al cine tot fent arribar entrades a les escoles perquè les distribueixin.

Valorant molt positivament l’acollida d’aquesta iniciativa, i pensant en la promoció del cinema com a forma d’oci per a tothom, el Cinema París i el Circuit Urgellenc apostan per dur a terme dues noves propostes amb l’objectiu de fomentar el consum de cultura en família. En primer lloc, la creació d’una tarifa reduïda, de 4,50€ (el mateix preu que l’entrada del dia de l’espectador), els dissabtes a la tarda que es projectin pel•lícules infantils amb l’objectiu que també els infants i joves puguin gaudir del cinema a un preu assequible per a ells. En segon lloc, l’ingrés al llistat d’empreses que col•laboren en descomptes per a famílies nombroses, fet que implica una reducció de la tarifa en totes les sessions sempre que es presenti el carnet corresponent.

Aquestes dues propostes, juntament amb noves edicions del CINC (es preveu el 4t. cicle cap a la primavera), són apostes clares que realitza el Cinema París amb el suport del Circuit Urgellenc per potenciar una forma de lleure cultural, propici per dur a terme en família, que fomenta els lligams amb la societat actual i que participa en la formació i l’aprenentatge de tots.