dimecres, 23 de setembre de 2009

Una conservera de bolets de St. Llorenç de Morunys exporta a França i a Austràlia

L’empresa conservera de bolets Urdet, de St. Llorenç de Morunys, s’està obrint pas als mercats exteriors. Actualment l’empresa exporta un 10% de la seva producció, especialment al sud de França. La clau del creixement de l’empresa, segons va explicar el gerent d’Urdet, Carles Torné, la podem trobar en els processos productius. Els 11 treballadors amb els que compta l’empresa estan especialitzats en la selecció artesanal i manual dels bolets i procedeixen de sagues familiaritzades amb aquest àmbit.

La companyia Urdet va néixer l’any 1989 i ara, a més de la conservació de bolets, també es dedica a la comercialització d’altres aliments, com el cas de les escalivades i les samfaines.

Encara que la selecció de la matèria prima es realitza de forma artesanal, Torné va recordar que l’envasatge i l’emmagatzemament estan mecanitzats. En aquest sentit, va assenyalar que “abans no disposavem d’aquesta capacitat que ens permetia produir en sèrie”. Gràcies a les inversions, Urdet s’ha internacionalitzat i sol comercialitzar les seves produccions en mercats como el francès o el nord-americà. De la mateixa manera, l’empresa ha rebut encàrrecs d’Austràlia o Aràbia Saudita. El seu objectiu és obrir relacions en països amb un gran consum de bolets, com són Dinamarca, Israel, el Líban, Argentina o Mèxic.

Després d’haver realitzat la inversió, Urdet ha aconseguit un volum de negoci d’un milió d’euros anual mitjançant una producció de 500.000 envasos a l’any. A pesar de la internacionalització de la companyia, Torné va defendre el fet de continuar amb el mètode artesanal per mantenir els nivells de qualitat. Encara que la crisi ha deteriorat la situació econòmica d’alguns dels clients d’Urdet, l’empresa considera que ja té un segment de mercat guanyat.

Font: La Mañana