dilluns, 21 de setembre de 2009

Una comitiva d'ERC del Solsonès va assistir a la trobada de càrrecs electes pel dret a decidir celebrada a Santpedor

Joan Puigcercós va explicar als alcaldes i regidors assistents quines són les eines necessàries per tenir èxit en la celebració de consultes populars per la independència

El passat dissabte, 19 de setembre, una comitiva d'ERC del Solsonès va assistir a la “Convenció de càrrecs electes pel dret a decidir” celebrada a Santpedor, en el marc de la celebració de consultes populars per la independència. A l'acte també hi van assistir centenars de regidors i alcaldes que la formació té arreu dels Països Catalans. El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, va presidir l'acte, juntament amb l'amfitriona de la jornada, alcaldessa de Santpedor i diputada al Parlament de Catalunya, Laura Vilagrà, el regidor d'ERC d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda i el Secretari de Política Municipal d'ERC i primer tinent d'alcalde de Sant Llorenç Savall, Marc Sanglas.

Puigcercós va subratllar que les consultes s’han de fer ‘a poc a poc, convencent i creant el teixit de suport a cada municipi al costat de la societat civil i les entitats’. En aquest sentit, va demanar rigor, esforç i participació i va destacar que ‘no hi ha res que pugui aturar la voluntat d'un poble a decidir lliurement i democràtica el seu futur’. Tot seguit, es va presentar un seguit d'objectius per al bon funcionament de la celebració de les consultes, i es poden resumir en cinc punts:
a) Suport polític de l'Ajuntament a la celebració de la consulta, ja que sense la seva concurrència i implicació és molt complicat dur-la a terme.
b) Implicació del teixit associatiu i/o de persones a títol individual. La celebració de la consulta no pot ser només una qüestió institucional.
c) Unitat d'acció, és important que les consultes estiguin coordinades en el temps. En aquest sentit entenem que l'entitat Decidim.cat ha de liderar el procés de coordinació i suport a les diferents consultes.
d) Cal elaborar un Manual de funcionament comú a totes les consultes populars per garantir la màxima homogeneïtat de les mateixes.
e) Tenir en compte aquestes condicions per tal de garantir que la consulta sigui exitosa, tant des del punt de vista de participació com en el resultat final.

Onze municipis catalans més promouran consultes populars sobre la independència, seguint l'exemple d'Arenys de Munt

Així mateix, es va anunciar la primera onada de municipis que promouran consultes populars sobre la independència. Aquests onze ajuntaments, tots ells amb alcaldies independentistes, són: les Borges Blanques (Les Garrigues), Agullana (Alt Empordà), Tagamanent (Vallès Oriental), L'Arboç (Baix Penedès), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Montblanc (Conca de Barberà), Alella (Maresme), Xerta (Baix Ebre), Serós (Segrià), Santpedor (Bages) i Almoster (Baix Camp).

ERC-Solsonès