dijous, 17 de setembre de 2009

Una comitiva d'ERC del Solsonès, l'Alt Urgell i la Cerdanya va assistir a la Consulta Popular d'Arenys de Munt

El passat diumenge, 13 de setembre, una comitiva d'ERC formada per membres del Solsonès, l'Alt Urgell i la Cerdanya va assistir a la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya que es va realitzar a d'Arenys de Munt (Maresme), en motiu de donar-hi suport. L'entitat promotora d'aquesta consulta, el Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), va aconseguir que els veïns arenyencs es llevessin a primera hora del matí per anar a votar. Així, a les 9 en punt es van obrir les urnes i ja es van crear les primeres cues de gent que volia anar a votar en l'exercici lliure de la democràcia sobre la Independència de Catalunya.

Els resultats de la consulta són contundents. Un 96% dels votants va dipositar a les urnes la papereta del sí i un 2,28% la del no, cosa que representa 2569 vots independentistes i 61 de dependentistes (més 12 nuls i 29 blancs). La participació, superior a la mitjana de les darreres convocatòries: van votar 2671 arenyencs, és a dir el 41'01% del cens. L'expectació que aquesta consulta va aconseguir també va ser contundent: 30 mitjans, 130 periodistes acreditats, premsa estrangera, la seguretat més o menys volguda (cordó dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra i un helicòpter de la policia sobrevolant la zona).

L'arribada d'uns seixanta falangistes, aproximadament a les 12:30 hores, va crear un gran rebuig als independentistes. Per això era important donar un clar exemple del bon exercici de la democràcia participativa i amb raó els falangistes no hi foren ben rebuts. Doncs Espanya és l'únic país europeu on encara hi ha actiu un partit que va encapçalar una dictadura feixista: la Falange Española y de las JONS; a diferència d'Alemanya, França i Itàlia, que foren il•legalitzats.

Des d'ERC es va tenir especial interès en donar suport a aquesta Consulta Popular, ja que s'està preparant per estendre la consulta a d'altres municipis sense deixar que es refredi l'ambient dels darrers dies. Així, també van assistir-hi en Joan Puigcercós, en Joan Tardà, l'Anna Simó, l'Oriol Junqueras i en Pere Aragonès, entre d'altres, per analitzar i valorar la jornada. Per això, Esquerra Republicana de Catalunya ja ha convocat per aquest dissabte a Santpedor els més de 1.800 regidors que la formació té arreu dels Països Catalans a una convenció municipal sobre el dret a decidir. També hi assistirà una comitiva d'ERC-Solsonès, “perquè el procés independentista està agafant embranzida i cal que la veu del Solsonès també hi sigui”, anuncia Gerard Bajona.ERC-Solsonès