dissabte, 19 de setembre de 2009

Talent (de Josep Àngel Colomés)

Desenvolupa el teu talent també per aconseguir fonts d'ingressos. El talent que portes a dins t'ha de generar diners. Com guanyar diners desenvolupant el teu talent? Si el teu talent és el tenis, per què no fas d'entrenador de nens, d'entrenador d'entrenadors, escrius un llibre sobre tenis o crees un blog sobre el tema? El teu talent et pot donar els diners que necessites. I no cal que et gastis gaires diners per desenvolupar-lo. Millor dit, és imprescindible que gastis poc per si t'equivoques.

Errors
Equivocar-te és normal i fins i tot necessari per progressar. Es diu que l'error és l'antesala de l'èxit.

Per triomfar has de superar moltes proves. Les proves també són l'antesala de l'èxit. Els errors i les proves van agafats de la mà però són oportunitats per desenvolupar el teu talent.

Imaginació
Gasta més aviat molt poc i posa un 100% de la teva imaginació en crear productes o serveis que puguis vendre. Se t'acudirà la manera de guanyar diners. Però no tinguis pressa. Si tens pressa en fer diners busca la feina que sigui, ofereix-te, però tingues esperança en desenvolupar el teu talent. La creativitat és lenta, com la paciència, però els seus fruits són dolços: són la satisfacció, el plaer de veure realitzades les teves obres.

Si ets capaç de desenvolupar el teu talent amb generositat i humilitat hauràs triomfat en aquesta vida. Els diners, que sempre són un mitjà, t'ajudaran a viure amb més dignitat. Però no t'obsessionis amb els diners. Els mitjans són per usar-los, per cobrir les necessitats, però no per fer-te més esquerp, tancat o sorrut.

Generositat
La generositat sempre porta bona estrugança. Quanta gent rica quan ja ha tingut solucionada la seva vida i la dels seus i ha ajudat als altres? Això és fantàstic, ja que desenvolupant el talent estàs propiciant la millora de la societat.

Apa, doncs! Desenvolupa el teu talent!

Josep Àngel Colomés, extret del bloc Com guanyar diners