dijous, 17 de setembre de 2009

Solsona s’adhereix per tercer any a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

17/09/2009

El dia 29 les escoles Setelsis i Arrels de Primària inauguraran els anomenats ‘camins segurs’

Amb l’objectiu de promoure hàbits de desplaçament més respectuosos amb el medi ambient Solsona torna a adherir-se, per tercer any, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que tindrà lloc entre els dies 22 i 29 d’aquest mes. En el marc d’aquesta campanya, s’inauguraran els treballs d’adequació dels camins segurs per accedir als centres escolars de primària i es repetirà la iniciativa de fomentar l’ús del bus interurbà Solsona-Olius.

La principal actuació d’enguany és el condicionament dels anomenats camins segurs, un projecte impulsat per la regidoria de Medi Ambient des del primer trimestre d’aquest any per tal de posar-lo en marxa coincidint amb l’inici del curs escolar. Consisteix en l’adequació dels itineraris més utilitzats pels alumnes de primària de les escoles Setelsis i Arrels per desplaçar-se a peu als centres. Després d’identificar les vies més concorregudes, el consistori està duent a terme treballs de senyalització, habilitació d’un pas elevat a l’avinguda del Cardenal Tarancón, i actuacions per millorar la seguretat en altres passos de vianants.

El projecte, elaborat de forma consensuada amb la comunitat educativa i a partir d’unes enquestes a les famílies realitzades el curs passat, es presentarà públicament el dia 28 a 2/4 de 9 del vespre a la sala cultural de l’Ajuntament. L’endemà a la tarda, coincidint amb l’última jornada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, seran els alumnes dels centres els encarregats d’inaugurar aquestes vies.

A més de la posada en marxa dels camins segurs, l’Ajuntament de Solsona, de forma conjunta amb el Consell Comarcal i el consistori d’Olius, tornarà a promoure l’ús del bus interurbà entre els dies 22 i 29. “És necessari recordar a la població que hi ha alternatives a l’ús del vehicle privat que són més econòmiques i menys contaminants”, destaca el regidor de Medi Ambient solsoní, Jordi Fraxanet. Per aquest motiu, s’han fet arribar tiquets del bus a una desena d’entitats socials perquè les puguin repartir gratuïtament entre els seus socis o usuaris. També se’n facilitaran a les empreses dels polígons industrials.


Compartir cotxe

D’altra banda, en el marc d’aquesta campanya, les regidories de Medi Ambient i Joventut recorden a la ciutadania que té a disposició el servei Compartir cotxe a través d'aquest web municipal. Aquesta eina, que va entrar en funcionament en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de l’any passat, posa en contacte aquelles persones que estan interessades a compartir el vehicle privat per fer desplaçaments per carretera.

Des de l’any passat han fet ús d’aquesta aplicació trenta persones, la majoria dels quals són joves estudiants que necessiten viatjar entre Solsona i Barcelona o Manresa per cursar els estudis superiors. A través d’aquest servei s’han facilitat vuit contactes entre usuaris que coincideixen en les peticions. Tot i que durant l’estiu ningú no ha enviat cap petició, amb l’inici del curs les darreres setmanes s’han registrat sis usuaris nous.

Font: Ajuntament de Solsona