dimecres, 23 de setembre de 2009

Marcel Gros estrena el Cicle d’Espectacles Infantils de Solsona

23/09/2009

El prestigiós pallasso manresà Marcel Gros estrena aquest diumenge el Cicle d’Espectacles Infantils de Solsona, que aquest curs acosta tres muntatges al Teatre Comarcal. Seguint la política de programació dels últims anys, la regidoria de Cultura ha apostat per la diversitat de gèneres. Així, hi ha lloc per al clown, la música, amb la presentació de l’últim disc de Macedònia, Et toca a tu, i els titelles, amb la companyia Txo.

Totes tres obres es duran a terme al Teatre Comarcal en diumenge a les 6 de la tarda. Les entrades costen 6 euros i es podran comprar a taquilla a partir d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. La regidora de Cultura, Sara Alarcón, remarca que “s’ha intentat mantenir un preu assequible”, atesa la conjuntura de dificultats econòmiques, “per tal que l’oferta pugui arribar a tota la mainada”.

Inventari, que es podrà veure aquest diumenge, 27 de setembre, és l’última producció de Marcel Gros. Guardonat per votació popular en la dinovena edició de la Mostra-Fira de teatre infantil i juvenil d’Igualada, és un espectacle familiar ple d’humor i sensibilitat en què tant infants com adults podran gaudir d’un pallassonauta que viatja a l’espai i el temps mitjançant una nau imaginària. Es recomana al públic a partir de 5 anys.

Pels volts de Nadal, el 20 de desembre, les cinc noies del grup Macedònia presentaran l’àlbum Et toca a tu. Es tracta d’un disc que versiona quinze nadales de tota la vida amb un toc alegre i cantable per tota la família. En aquest cas, el concert és recomanat per a tots els públics.

I finalment, el 28 de febrer Txo Titelles escenificarà Cuac!, un muntatge recomanat per a infants a partir de 2 anys, protagonitzat per l’ànec Cuac i l’aneguet Qüec. Els avantatges de l’amistat, la companyonia i la convivència, presentats a partir de situacions de la vida quotidiana dels més menuts, són els valors que s’extreuen d’aquest espectacle, en què es té cura fins a l’últim detall amb tendresa i sensibilitat.

La programació del Cicle d’Espectacles Infantils d’aquest curs també s’ha vist condicionada per l’obligada contenció pressupostària. És per això que se n’ha reduït de cinc a tres el nombre de muntatges, tal com posa de relleu Sara Alarcón. No obstant això, “l’Ajuntament ha volgut mantenir el llistó alt de qualitat de les obres”. A més, es compta amb el suport econòmic de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat per sufragar el cost d’Inventari i el concert de Macedònia. Igualment, tot i escurçar-se l’oferta d’espectacles, “el cicle està pensat per cobrir les diferents franges d’edat del públic infantil”.


El pallasso manresà porta al Teatre Comarcal 'Inventari'

Macedònia

Els titelles, amb la companyia Txo

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona