dimarts, 22 de setembre de 2009

L’Ajuntament reparteix més de 3.000 euros entre els guanyadors dels concursos de la Festa Major 

Divendres passat a les 8 del vespre a la sala de plens del consistori solsoní no hi cabia ni una agulla. Prop d’un centenar de persones van assistir a l’acte de lliurament dels premis dels concursos de la passada Festa Major. L’alcalde, Xavier Jounou, i la regidora de Cultura, Sara Alarcón, van repartir 3.325 euros en premis entre els guanyadors del XXVIII Concurs de Pintura Ràpida, XI Ral·li Fotogràfic i el Concurs de Flors als Balcons.

Enguany totes les convocatòries han registrat una participació més elevada que en edicions anteriors. Al Concurs de Pintura Ràpida, que es va dur a terme els dies 10 i 11 de setembre, hi van prendre part 16 artistes, mentre que al Ral·li Fotogràfic, que es va fer el dia 8, s’hi van inscriure fins a 35 persones. En aquest sentit, l’alcalde va expressar el seu agraïment als participants d’aquestes proves, ja que “aquesta també és una forma de col·laborar amb la Festa Major de la ciutat”.

Joan Vila es va endur el primer premi del Concurs de Pintura Ràpida; Joan Calveras, el segon, i Aida Mauri, el tercer. El solsoní Genís Colell va rebre el premi especial local i Sebastià Mauri va ser reconegut amb el guardó especial aquarel·la.

Pel que fa a les fotografies disparades amb més encert de la Festa Major, Joan Arnau va ser guardonat per la millor col·lecció i Iu Carol, en la categoria infantil. Els premis per les millors fotos de cada tema es van entregar a Ferran Xandri (“Parella de gegants vells”), Aroa Gangolells (“Els mascles” i “Espardenyes de set brencs”), Laura Mujal (“Carrer de les Campanes”), Carina Montilla (“Els trabucaires”) i Sara Reig (“Domassos”).

Exposició a l’Aula de Cultura Caixa Penedès
El conjunt de fotos i obres pictòriques presentades als concursos es podran veure exposades durant dos caps de setmana, des d’aquest dissabte i fins al diumenge 4 d’octubre a l’Aula de Cultura Caixa Penedès, els matins de 12 a 2 i les tardes de 6 a 8 del vespre.

D’altra banda, al Concurs de Flors als Balcons es van presentar 40 persones, entre les quals el jurat, format per membres de l’Associació de Dones del Solsonès, va seleccionar una vintena de participants. També se’n va fer el lliurament de guardons divendres passat. Igualment, en el mateix acte es van entregar els records als últims nens i nenes que han participat en el ball de bastons i els cavallets.


Joan Arnau, recollint el premi a la millor col·lecció fotogràfica, de mans de l’alcalde


Públic assistent a l’acte de lliurament de premis, divendres passat

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona