dimecres, 16 de setembre de 2009

Josep Vilaseca pren el relleu a la presidència del Rotary Club de Solsona

Un dels objectius de l’entitat és mantenir línies de col•laboració amb les entitats socials solsonines

SOLSONA, 16 DE SETEMBRE DE 2009 – Aquesta setmana s’ha fet efectiu el relleu anual a la presidència del Rotary Club de Solsona. Josep Vilaseca ha substituït Josep Pujol al capdavant de l’organització, tot i que la junta directiva es manté pràcticament igual: Josep Pujol passa a ser-ne el sotspresident; Manuel Murillo, el tresorer, i Toni Guitart, el secretari. També formen part de la junta M. Claustre Baixas i Enric Serra.

Josep Vilaseca assumirà el càrrec fins a l’estiu de l’any que ve, després d’haver assumit aquestes responsabilitats entre els anys 2006 i 2007. Ha agraït la tasca desenvolupada el darrer any per Josep Pujol i ha manifestat que tot i que la conjuntura no ha estat gens favorable, “l’entitat ha estat capaç de reaccionar davant la situació extraordinària a què la crisi ha empès moltes famílies”. En aquest sentit, “estant a prop del teixit associatiu i escoltant la gent hem intentat donar resposta a les demandes que requeria el moment”. Per això, “les actuacions de l’etapa que iniciem han d’anar encaminades en el mateix sentit”.

Els objectius del Rotary Club de Solsona passen per continuar col•laborant amb el Fons d’emergència social impulsat per l’Ajuntament –enguany s’hi ha fet una aportació de 1.000 euros–, “atendre aquelles urgències que vinguin a picar a la porta del Club, com hem fet els darrers mesos” i mantenir línies de col•laboració amb altres entitats socials. A banda d’això, s’intentarà convocar el premi a la joventut Protagonistes del demà, pel qual es buscarà la complicitat dels centres de secundària de la ciutat, i a l’estiu es vol repetir l’experiència de promoure l’intercanvi internacional de joves.

Captació de socis nous
Igualment, una fita que s’ha establert l’associació els propers mesos és la captació de socis nous, ja que “el potencial de la nostra organització és l’equip humà que la conformem”, destaca Vilaseca. Per això, “és important mantenir la força del Club i incrementar el nombre d’adhesions”. Una de les principals campanyes de difusió de l’activitat de l’entitat es duu a terme en el marc de la Fira de Sant Isidre, el mes de maig.

El fins ara president, Josep Pujol, ha destacat, entre les actuacions que s’han dut a terme el darrer any, els ajuts que s’han atorgat al Fons d’emergència social, al Sol del Solsonès, a la seu territorial de l’Associació Catalana d’Afectats/ades de Fibromiàlgia i a l’Associació del Solsonès d’Ajuda i Suport contra el Càncer Fènix, entre d’altres. També ha recordat la recollida de signatures per ampliar el Centre Sanitari, que es va fer la primavera passada, i el suport de l’entitat a la iniciativa del Centre d’Estudis Lacetans per redinamitzar el Museu Diocesà i Comarcal. El traspàs de la presidència s’ha formalitzat aquesta setmana en el marc d’un dinar que ha tingut lloc a l’Hotel Sant Roc i en què han assistit membres dels clubs rotaris de Berga i Manresa.Pujol cedeix el càrrec a Vilaseca