dimecres, 9 de setembre de 2009

Incrementa la participació a la Caminada popular al Vinyet de Solsona

07/09/2009

La meitat dels participants opten pel recorregut llarg, de 18,5 quilòmetres

Amb el temps a favor, ahir al matí 372 persones van participar a la dotzena Caminada popular al Vinyet de Solsona, una de les activitats prèvies de la Festa Major que permet descobrir racons poc transitats de la zona rural solsonina. D’aquesta manera, es va incrementar en més d’una trentena de caminants la xifra de l’edició passada. Aquesta convocatòria, organitzada per la regidoria de Cultura amb la col·laboració del Centre Excursionista del Solsonès, va aplegar un públic majoritàriament familiar i de totes les edats.

Aproximadament la meitat dels participants, 187, van optar per recórrer l’itinerari llarg, de 18,5 quilòmetres, que resseguia les capelles de les quatre partides, començant per Sant Bernat, fins a Sant Pere Màrtir –al parc de la Mare de la Font es va fer la parada per esmorzar–, Sant Honorat i Santa Llúcia. La resta van preferir el recorregut curt, de 10,5 quilòmetres.

Tot i allargar-se els itineraris respecte de l’any passat, enguany els caminants van escurçar el temps i a ¼ de 2 del migdia ja es tancava el darrer control. Entre les 8 i 2/4 de 9 del matí es va iniciar la caminada des de la plaça del Camp. Els primers participants a arribar van fer-ho a 2/4 d’11 del matí, i els més àgils de l’opció llarga van tornar a la plaça del Camp pels volts de les 11. El gruix de caminants van arribar entre les 12 i 2/4 d’1. Tots es van endur una varietat de cactus d’obsequi.

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona