dimecres, 2 de setembre de 2009

Els regidors i alcaldes de CiU renuncien a assistir al dinar institucional de la Festa Major

02/09/2009

L’oposició demana a l’alcalde que cancel·li l’àpat i en destini el cost al Fons d’emergència social

Els regidors del grup municipal de CiU no assistiran al dinar institucional de Festa Major que cada any organitza l’Ajuntament el 9 de setembre. Ho va comunicar ahir el portaveu de la federació nacionalista al consistori, Jordi Riart, a l’alcalde, Xavier Jounou. No obstant això, tots els regidors convergents faran una aportació voluntària de 10 euros cadascun per destinar al Fons d’emergència social, tal com es demana en la invitació a l’àpat enviada per l’alcalde. L’oposició lamenta que l’equip de govern no consensués amb ells un posicionament conjunt sobre aquest dinar. A més, és del parer que en temps de crisi la corporació local ha de donar exemple i les arques municipals s’haurien hagut d’estalviar aquesta despesa.

És per això que el grup municipal representat per Jordi Riart demana a l’alcalde que cancel·li el dinar de Festa Major i en destini el cost al Fons d’emergència social. Així mateix, en solidaritat amb els regidors de CiU a l’Ajuntament de Solsona, Joan Solà, president comarcal de CDC, ha anunciat que els alcaldes del Solsonès del mateix color polític, que també són convidats al dinar després de participar en la comitiva que presideix els actes centrals de la celebració, tampoc no hi assistiran, però aportaran els 10 euros que els correspondria per col·laborar amb el programa d’atenció social impulsat per la regidoria d’Acció Social. La mateixa actitud adoptarà el president del Consell Comarcal, Marià Chaure.

Riart admet que l’absència dels regidors i alcaldes de CiU institucionalment pot tenir una incidència negativa en un dinar en què participaran la consellera de Justícia, Montserrat Tura; l’alcalde de Berga, el convergent Juli Gendrau, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a la Catalunya central, Gemma Boix.

Amb tot, el portaveu de l’oposició subratlla que aquesta decisió no afecta el protocol de la Festa Major i “no incideix en cap dels aspectes que la fan lluïda”, ja que els representants de CiU participaran en tots els actes públics que requereixen la presència de l’Ajuntament. Per contra, volen manifestar públicament que la renúncia a ser presents al dinar respon a la “sensibilitat i al coneixement de les necessitats i la realitat social de les famílies que tenen dificultats”.

El portaveu convergent al consistori solsoní diu que institucionalment tampoc no és correcte que l’executiu no consultés l’oposició sobre la idoneïtat de mantenir el dinar i demanar als comensals l’aportació voluntària de 10 euros per al Fons d’emergència social, atès que “l’Ajuntament el configuren tots els grups polítics municipals”. A més, com a exemple, recorda que institucionalment Xavier Jounou també tenia l’obligació de convidar CiU en la inauguració de l’escola El Vinyet, fa dos anys.

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona