dimarts, 15 de setembre de 2009

El VIII Congrés Internacional de desenvolupament rural

15.09.2009

El congrés intentarà integrar la innovació i el desenvolupament rural.

José Antonio Bonet, Director general del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i Rosa Florensa, Directora de formació, qualitat i desenvolupament local han presentat el VIII Congrés Internacional de desenvolupament rural que es desenvoluparà del 28 de setembre al 2 d'octubre al CTFC. Durant aquests dies es presentaran diferents iniciatives d'arreu sobre desenvolupament rural i TIC; amb projectes d'èxit a nivell espanyol i europeu i amb alguns ponents de luxe com el norueg Veli-Pekka Niitamo, un dels creadors de la xarxa Living Lab a Europa.

El congrés tindrà diferents tres àmbits:
• De telecentres, com a motor de dinamització de les TIC
• Hi haurà una part destinada a relacionar el turisme amb innovació. S’intentarà buscar un major potencial de creixement del sector turístic
• Es parlarà de les experiències existents del Rural Living Lab

S’ha convocat un primer concurs de projectes innovadors, copatrocinat pel CTFC, la Universitat de Lleida i La Caixa. S’intentarà que aquests projectes puguin convertir-se en una realitat. Ja s’han rebut 9 propostes de projectes d’innovació.

Totes les activitats que es vagin duent a terme durant congrés es transmetran quasi en paral•lel en xarxes socials com són el Facebook o el Twitter. Es disposa d’un bloc en el qual s’ha anat recollint totes les iniciatives i projectes que vinculen el món rural amb innovació. També s’ha parlat d’utilitzar aquestes xarxes socials per intentar buscar un banc d’idees i de propostes de projectes d’innovació, intentar buscar totes les eines que avui en dia existeixen per intentar crear noves fórmules per al desenvolupament del medi rural i concretament a nivell del Solsonès.


Rosa Florensa i José Antonio Bonet, en roda de premsa