dimecres, 2 de setembre de 2009

El CTFC acollirà el VIII Congrés Internacional de Desenvolupament Rural dedicat a la innovació i el món rural

Es farà a Solsona, del 28 de setembre al 2 d'octubre i es presentarà projectes i programes innovadors de desenvolupament econòmic, cultural i social del món rural.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya organitza del 28 de setembre al 2 d'octubre el VIII Congrés Internacional de Desenvolupament Rural (InnovaRural 09) que tindrà lloc a Solsona. Es tracta d'un espai per presentar i difondre iniciatives vinculades al món rural i a la innovació.

Aquest congrés està organitzat pel CTFC i, en l’edició d’enguany, s'ha considerat cabdal i d'especial importància tractar temes sobre la innovació i la seva relació amb el món rural. La innovació i la gestió del coneixement sovint es vinculen només amb el món urbà; però és evident que gràcies a les noves tecnologies i als nous sistemes de comunicació, les distàncies són més curtes i, per tant, mica en mica, el coneixement i la innovació travessa les fronteres de la urbanitat i la ruralitat. Per aquest motiu, l'InnovaRural 09 pretén donar difusió i transmetre aquells projectes fets des del món rural i que vinculen la innovació i el coneixement per a la dinamització del territori i el sector rural.

El Congrés s'estructura en diferents àmbits:
- Els telecentres com a motor de dinamització de les TIC al territori
- El turisme i la innovació, una jornada destinada a la transferència d'informació sobre turisme i Internet i innovació a la població rural (turisme rural, gastronomia, empreses rurals,...).
- La innovació com a clau pel desenvolupament territorial, sobre els Living Labs a Espanya i a Europa, amb exemples municipals i sectorials d'aplicació de la innovació per fomentar la participació ciutadana del món rural
- El programa LEADER com a instrument de dinamització del territori

A més del programa establert hi haurà espai per a la presentació de comunicacions i projectes. Es poden presentar propostes fins el 3 de setembre. En el marc del Congrés es donarà a conèixer el premiat en el 1r concurs de projectes innovadors del CTFC.
El programa del Congrés es pot consultar a la web http://innovarural.ctfc.es/cat/ , al blog es poden seguir les darreres novetats del certamen: http://innovarural.wordpress.com/ o es pot seguir al Twitter http://www.twitter.com/innovarural