dijous, 3 de setembre de 2009

Adjudiquen les obres de la quarta fase de la sala polivalent de Solsona

03/09/2009

El consistori confia completar l’obra el proper estiu

La Junta de Govern Local de Solsona ha aprovat aquesta setmana l’adjudicació provisional de les obres de la quarta fase de la sala polivalent a la UTE bagenca formada per Construccions Francesc Vidal i Mastercold. El termini dels treballs finalment serà de nou mesos, en lloc dels 12 previstos inicialment, de manera que l’Ajuntament confia tenir l’equipament operatiu el proper estiu.

El consistori preveu començar les obres que han de completar la sala polivalent aquesta tardor, després que hagi transcorregut un mes de l’exposició pública de l’acord d’adjudicació provisional i un altre mes per signar el contracte. La Junta de Govern Local ha donat el vistiplau de l’adjudicació a l’empresa que més millores introdueix al projecte entre les 12 firmes licitadores, després que es reunís la mesa de contractació el 27 de juliol i que la direcció de l’obra realitzés l’informe de valoració tècnica. L’import de l’obra serà d’1,8 milions d’euros.

A més de les set propostes de millora plantejades per l’Ajuntament, Construccions Francesc Vidal i Mastercold n’hi introduiran sis més, el valor de les quals sumen un total de 231.400 euros. Entre d’altres, s’hi inclourà la instal·lació d’un escenari desmuntable de 180 metres quadrats i el seu equipament; la sonorització de la sala; l’equipament amb més de 200 cadires la sala principal i la petita, i la col·locació d’una cortina per sectoritzar la pista.

L’empresa adjudicatària dels treballs també oferirà tres anys de manteniment de les instal·lacions i assumirà 46.000 euros per a introduir noves millores. Així mateix, tal com ha destacat el regidor d’Urbanisme, Martí Abella, “la constructora es compromet a contractar industrials de Solsona”.

Quant als treballs de condicionament de l’entorn, no inclosos en el projecte de la quarta fase de la sala polivalent, Abella ha recordat que una part es vincularà a la construcció del centre cívic, que la Generalitat preveu començar a construir l’any que ve en un solar adjacent cedit pel consistori. Tot i això, abans de obrir les portes de la sala polivalent s’arranjarà un pas des del passeig del Pare Claret.

Des de l’oposició, el portaveu del grup municipal de CiU, Jordi Riart, ha lamentat que no se’l convoqués per formar part de la mesa de contractació, ja que “teníem el compromís del regidor d’Urbanisme”. Riart afirma, per aquest motiu, que “si sorgeixen problemes en el decurs de les obres no podrem donar suport a les decisions de l’equip de govern”. El portaveu convergent opina que és políticament incorrecte que s’obviï l’oposició en qüestions com aquesta, que són d’interès per al conjunt de l’Ajuntament i no només de l’executiu.

Aquesta actuació deixarà operatiu l'equipament

Font: Servei de Premsa de l'Ajuntament de Solsona