dimecres, 26 d’agost de 2009

Un estol de centenars de cigonyes fa parada al Solsonès

Els punts més alts dels edificis de Solsona van reunir dilluns al vespre centenars de cigonyes que feien parada per descansar de la migració cap al sud. Es va estimar que eren més de 400 aus repartides en diferents grups, la xifra màxima registrada a la comarca.

Ahir a primera hora del matí, es van reunir totes per alimentar-se en un camp de la rodalia de la ciutat, abans de continuar el seu viatge.

Al voltant de les 19:30h va arribar l'estol més gran de cigonyes, que després de sobrevolar la ciutat es va dividir en petits grups. Cada cigonya va escollir un dels punts més alts dels edificis de la ciutat per descansar durant la nit. Les concentracions més nombroses van retirar-se a dormir i arreglar les plomes al voltant de la fàbrica Tradema, la Cissa, la residència Pere Màrtir Colomés, el campanar de la catedral de Solsona, el Seminari de Solsona i xemeneies, antenes i pals elèctrics al voltant de la ciutat.

Ahir al matí van abandonar el niu provisional i van trobar-se totes en un camp prop de Solsona, on van alimentar-se. Aquesta parada, habitual dels darrers anys, va fer possible comptar el nombre de cigonyes.

D'aquestes aus reunides es va observar que més de la meitat duien anella amb un codi numèric i lletres a la pota per tal d'identificar on van néixer i els llocs on passen quan a finals de l'estiu van cap a l'Àfrica, o bé quan a principis de la primavera tornen a Europa.

A les 7:30h del matí van abandonar Solsona per anar cap a l'Àfrica, encara que algunes es quedaran als punts més càlids de la península durant tot l'any.

Font: Regió 7