dimarts, 25 d’agost de 2009

Solsona posa en marxa el Servei d’Orientació Laboral a les dependències municipals

25/08/2009

S’ofereix atenció individualitzada i un curs gratuït de tècniques per trobar feina

Les regidories de Polítiques d’Igualtat i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Solsona creen el Servei d’Orientació Laboral, adreçat a tota la població, però especialment a les persones que es troben en situació d’atur. Des de les dependències municipals, l’agent d’igualtat oferirà atenció individualitzada i impartirà un curs de tècniques i habilitats de recerca de feina.

A partir de la segona quinzena de setembre l’Ajuntament de Solsona posarà en funcionament aquest nou servei pensat per contribuir a donar resposta a l’elevat índex d’atur de la ciutat –a final de juliol es van registrar 633 desocupats. “Es tracta de motivar aquelles persones que es troben sense feina i ajudar-les a conèixer les pròpies habilitats per facilitar-los l’itinerari de recerca laboral”, explica Carme Bosch, agent d’igualtat del consistori solsoní i tècnica responsable del Servei d’Orientació Laboral.

Per fer-ho, d’una banda s’oferirà orientació i assessorament personalitzats i informació formativa els dilluns al matí, de 10 a 1, al despatx de l’agent d’igualtat (segona planta de la casa consistorial). Caldrà concertar hora amb antelació trucant a l’Ajuntament (973 48 00 50 – extensió 122) o bé enviant un correu electrònic a l’adreça agentigualtat@ajsolsona.cat.

D’altra banda, en una aula de la planta baixa del Casal de Cultura i Joventut s’impartirà un curs gratuït de tècniques i habilitats de recerca de feina a partir del dia 2 d’octubre. Per començar se n’han programat cinc sessions, tots els divendres d’octubre, de 2/4 de 10 a ¾ d’1, en una primera edició, i tots els divendres de novembre i el primer de desembre, en una segona edició. Per inscriure-s’hi cal adreçar-se també a les dependències municipals o bé enviar un correu electrònic a la mateixa adreça esmentada més amunt.

En aquest cas, es tractaran temes com l’elaboració del currículum i la carta de presentació, estratègies per a les entrevistes laborals, la gestió de les emocions, la consciència de les habilitats personals i possibles eines de motivació. En funció de la demanda que registri aquesta activitat s’estudiarà la possibilitat de repetir-la més endavant. En qualsevol cas, Carme Bosch recomana aprofitar el temps durant el qual es percep el subsidi d’atur per “invertir-lo en formació a fi d’assolir unes bones perspectives laborals”.

El Servei d’Orientació Laboral és una iniciativa conjunta de les regidories de Polítiques d’Igualtat i de Promoció Econòmica, que té el suport del Departament de Treball de la Generalitat i la Diputació de Lleida. Aquests dies se n’ha començat a fer difusió entre les entitats econòmiques i socials, tot i que es posarà en marxa a partir del 14 de setembre. Des de l'enllaç que apareix a continuació podeu descarregar-vos-en el fulletó informatiu.

Carme Bosch, agent d'igualtat i tècnica d'aquest nou servei

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona