dijous, 27 d’agost de 2009

A partir de demà es pot recollir a l’OAC de Solsona el programa de la Festa Major
L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Solsona comença demà a lliurar els programes de la 356a Festa Major (del 7 a l’11 de setembre), que són gratuïts per a les famílies empadronades o bé amb residència a Solsona. La imatge gràfica de la publicació més esperada de l’any de les que edita l’Ajuntament és obra de l’artista local Ton Casserras, que ha volgut sorprendre amb un estil minimalista i més desenfadat que en anteriors edicions.

Sense renunciar a la qualitat estètica, Casserras ha dotat el programa d’un aire “menys seriós i més animat”, jugant amb la simplicitat dels traçats. Les tres bèsties de foc de la imatgeria solsonina, el drac, el bou i la mulassa, en són els motius protagonistes, representats en acció a la plaça Major. La voluntat de la regidoria de Cultura de contenir despeses en aquells elements prescindibles també ha fet apostar per la sobrietat en el conjunt de l’edició d’aquest any.

En el programa físic de les festes del Claustre s’hi inclouen els actes previs i que ja s’enceten aquest cap de setmana, amb diverses convocatòries esportives, i es reprenen dijous vinent. Un dels articles d’aquest any, signat pel geganter d’honor Jaume Cuadrench, tracta sobre els mascles, l’element pirotècnic documentat el segle XVII i que es recupera en aquesta edició de la festa per fer més lluïda la tronada. L’arxiver Enric Bartrina, per la seva banda, hi publica un escrit sobre els trabucaires de Solsona i la tronada, i el geganter i estudiós del folklore de la Festa Major i el Corpus Carles Freixes hi signa un article sobre el 50è aniversari de la restauració de la parella de gegants vells de la mà de Manel Casserras i Boix.

El programa de la Festa Major es pot recollir a l’OAC en l’horari d’oficina, de dilluns a divendres els matins de 2/4 de 9 a 2/4 de 3, i els dissabtes de 9 a 1. Se’n lliura un per família. Les persones que no estiguin empadronades i que no tenen residència al municipi poden adquirir-lo per 10 euros. La programació també es podrà consultar en línia a partir de demà, divendres, al web www.solsonalafesta.net.

Solsona, 27 d’agost de 2009


Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona