dimecres, 26 d’agost de 2009

L’Ajuntament insta Repsol Butano a millorar la prestació del servei als abonats de la ciutat

26/08/2009

El fet que l’agència distribuïdora sigui a Tàrrega dificulta els tràmits de la comanda i el pagament

L’alcalde de Solsona, Xavier Jounou, s’ha adreçat per escrit a la direcció de vendes de Repsol Butano per transmetre-li la queixa sobre la nova gestió del subministrament de bombones de butà als abonats solsonins. En tancar-se l’agència distribuïdora de la ciutat i dependre de l’oficina de Tàrrega els consumidors han d’esperar-se al domicili per rebre les comandes i efectuar el pagament, un inconvenient que l’alcalde considera “inacceptable” en tractar-se d’“un producte de primera necessitat per a molts ciutadans”. També s’ha enviat una carta a la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat perquè tingui constància d’aquesta situació.

Tal com ha acordat aquesta setmana la Junta de Govern Local de Solsona, l’Ajuntament ha sol·licitat per carta a la companyia gasista que habiliti una nova agència distribuïdora del butà o bé que trobi una fórmula més pràctica per subministrar el servei als consumidors de la ciutat. Igualment, s’ha fet arribar aquesta inquietud a la Direcció General d’Energia i Mines, com a ens responsable del seguiment i el control de les actuacions de les empreses que actuen en el sector energètic, perquè intercedeixi també davant Repsol Butano per resoldre aquest problema.

Des d’aquest estiu l’empresa distribuïdora de bombones s’ubica a Tàrrega, que es troba a més de 60 quilòmetres de Solsona, fet que suposa un inconvenient per tramitar les comandes i els pagaments, sobretot pel fet que els abonats es veuen obligats a romandre al domicili per esperar el repartiment i pagar-lo. Xavier Jounou qualifica aquesta situació de “lamentable”. Per això demana que almenys es faciliti la possibilitat als consumidors d’adreçar-se a alguna oficina a Solsona per efectuar el pagament de les bombones o bé de realitzar-lo a través de transferència bancària.

L’alcalde lamenta que una empresa tan important com Repsol Butano carregui la responsabilitat de la gestió del servei sobre les agències distribuïdores. “És un servei bàsic per a moltes persones i creiem que es presta de manera deficient i molt millorable”. Per aquest motiu també se n’ha volgut informar la Generalitat. “Ens consta que és una situació que no només afecta Solsona, sinó també molts altres indrets”, comenta Jounou.

El mes passat Repsol Butano va enviar una carta als abonats solsonins comunicant-los el canvi d’agència encarregada de repartir als domicilis l’ampolla de gas butà. D’aquesta forma, segons l’escrit, es posava a disposició dels clients “mitjans de repartiment més eficients” a través d’una nova oficina ubicada a Tàrrega. Aquesta agència té centralitzat el servei de distribució de diversos municipis lleidatans com Cervera, Ponts i Agramunt, entre molts d’altres. Per contra, en determinats punts del Solsonès cal fer la comanda a l’agència de Repsol Butano d’Igualada.

A banda de les cartes trameses a l’empresa i la Generalitat, l’alcalde de Solsona també s’ha posat en contacte amb l’oficina targarina per emplaçar-ne els responsables a trobar alguna sortida a aquest problema i que afecta un col·lectiu important de persones grans.

L'antiga agència distribuïdora s'ubicava en un local del Vall Calent que encara manté el rètol

Xavier Jounou