dilluns, 3 d’agost de 2009

La residència d’avis de Solsona també col·labora amb el Fons d’emergència social

03/08/2009

S’hi destinen els diners recollits de l’última exposició de treballs manuals

La residència d’avis Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona també ha volgut col·laborar econòmicament amb el Fons d’emergència social, un programa impulsat per la regidoria d’Acció Social amb la col·laboració de Càritas, el Consell Comarcal i diverses entitats locals per ajudar aquelles famílies solsonines que es troben en situació de risc a causa de la crisi. Per això enguany la residència hi destina 232 euros, els diners recollits en l’última exposició de treballs manuals, realitzada amb motiu de la commemoració de la festa de Santa Joaquima de Vedruna.

En un acte simbòlic que ha tingut lloc al parc de la residència, Pilar Ambrós, en representació de tots els usuaris del centre, ha fet el lliurament del certificat d’aquest donatiu al regidor d’Acció Social, David Rodríguez, i al president de Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys, Josep Montanyà, responsables de la gestió del compte corrent solidari.

Rosa Anguera, directora de l’Hospital, explica que cada any els fons que es recullen en aquesta exposició i venda de treballs realitzats pels avis serveixen per col·laborar amb alguna ONG o una comunitat de germanes vedrunes per al desenvolupament de projectes de cooperació. Però aquest any “atesa la situació en què es troben alguns solsonins, hem apostat per posar el nostre gra de sorra simbòlic a aquest projecte social local”.

Rodríguez i Montanyà han agraït la sensibilitat i la solidaritat dels responsables i els usuaris de la residència d’avis del municipi. També han recordat que tots els ciutadans que ho vulguin poden fer aportacions econòmiques al Fons d’emergència social a través del compte corrent 2100-0081-98-0200353789 de la Caixa.

En aquests moments el Fons disposa aproximadament de 18.800 euros i des dels Serveis Social de l’Ajuntament i el Consell Comarcal s’estan atenent més d’una vintena de famílies. Entre altres finalitats, aquest programa té la voluntat d’ajudar els ciutadans que no poden cobrir algunes necessitats bàsiques, com l’alimentació o les despeses de lloguer de l’habitatge, el gas o la llum.

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona