dijous, 6 d’agost de 2009

Enric Serra, president del Sol del Solsonès, acudeix convidat al plató dels estudis de TV3 de Barcelona per parlar sobre drogues

06/08/2009

Enric Serra, president del Sol del Solsonès, va participar ahir a la tertúlia del programa “Els matins d’estiu” de TV3, el qual es va emetre en directe a les 11 del matí i va durar uns 40 minuts.

Els participants de la tertúlia varen ser Andrés Ozaita, investigador i professor de Farmacologia UPF, Rafael Borràs, de la Comissió de Drogodependències Col•legi de Farmacèutics, Marta Torrents, cap del Servei de Toxicologia de l’Hospital del Mar, Montserrat Domènech, presidenta del Grup Àgata, Enric Serra i José Afuera, secretari de la Federació Associacions Cannàbiques.

Va ser un debat molt interessant entre tots els tertulians. En primer lloc es va presentar un estudi recent de la Universitat Pompeu Fabra, defensat per Andrés Ozaita sobre els efectes nocius del cànnabis per a la pèrdua de memòria.

L’Enric Serra va desenvolupar el tema de les addiccions, el cànnabis, la marihuana, haixix, l’alcohol i el tabac. Malauradament aquestes addiccions avui dia les tenen els joves d’entre 12 i 18 anys, i seguint aquest camí desafortunadament acaben consumint les drogues dures (cocaïna, heroïna, ...). També va recalcar la gran mortalitat de persones consumidores de tabac i d’alcohol a la carretera i en altres vies públiques.

També va manifestar que els col•legis i escoles de Solsona i el Solsonès estan desenvolupant programes de prevenció. Des de les escoles és important educar especialment els joves de fins a 18 anys per tal que evitin el consum de drogues, incidint en què l’associació Sol del Solsonès està en fase de començar el 2n Pla Estratègic Antidroga del Solsonès amb una taula rodona que es celebrarà el dia 7 d’Octubre a les 18:00h a la sala d’actes de l’Ajuntament de Solsona i a càrrec del doctor de psiquiatria Pere Bonet. També hi haurà un testimoni directe d’aquesta problemàtica.

Esperem que en el segon Pla Estratègic Antidroga del Solsonès hi hagi molta participació.

És molt important que els mitjans de comunicació es sensibilitzin respecte el tema de les addiccions. Gràcies.

Junts podem fer moltes coses per una millor salut i convivència. Pensem i reflexionem , que entre tots podem fer molt.