dimecres, 5 d’agost de 2009

El Rotary Club de Solsona dóna un cop de mà a Fènix en l’adquisició de material informàtic

SOLSONA, 5 D’AGOST DE 2009 – L’Associació del Solsonès d’Ajuda i Suport contra el Càncer Fènix, presentada públicament a final de juny i en procés d’aprovació dels estatuts, ha rebut un donatiu de 600 euros del Rotary Club de Solsona per dotar-se de material informàtic. És un col•laboració que s’emmarca en la política de diversificació dels ajuts per la qual aposta Rotary aquest any. Ahir a la tarda la junta del Club, encapçalada per Josep Pujol, va reunir-se amb el president provisional de l’entitat, Miquel Montaner, i altres impulsors, com Jordi Riart, Joan Badia, Pilar Muñoz i Maria Besora.

Aquests diners s’han destinat a la compra d’un ordinador i una impressora, que Fènix utilitzarà en la seva tasca d’organització a l’espai cedit pel Club Caixa Catalunya Sant Jordi. En aquests moments la nova entitat de suport contra el càncer, que preveu tenir aprovats definitivament els estatuts a la tardor, ha aconseguit l’adhesió d’una quarantena de socis, alguns dels quals són voluntaris.

Fènix ha fixat tres àmbits de treball a l’entorn dels quals centrarà la seva activitat. D’una banda, durà a terme programes d’actuació i campanyes per fomentar la prevenció de la malaltia, donar suport a les persones afectades amb diverses teràpies i gestionar el voluntariat a través de la formació. D’una altra, l’entitat oferirà suport emocional a les persones usuàries amb contactes en grup o individuals, assistència psicològica i ajut en aspectes més burocràtics amb assistència social.

Així mateix, per créixer i consolidar-se en el teixit associatiu solsoní, Fènix desenvoluparà una línia de treball de difusió i promoció a través de diversos canals de comunicació, l’organització d’activitats culturals –actuacions musicals, clubs de lectura i presentació de llibres, entre d’altres– i la captació de recursos a partir de la col•laboració d’entitats i institucions.La junta del Rotary Club amb Montaner, Badia i Riart, entre altres membres de la nova entitat