dilluns, 3 d’agost de 2009

Ariadna Serra és elegida pubilla i l’acompanyaran Aina Sala i Nahir Pérez

30/07/2009

Ariadna Serra és elegida pubilla i l’acompanyaran Aina Sala i Nahir Pérez

Ariadna Serra i Solans serà proclamada nova pubilla de Solsona el proper 8 de setembre en el marc de la Festa Major. Aquesta jove solsonina encapçalarà la comitiva d’autoritats juntament amb Aina Sala i Colillas, que serà la primera donzella d’honor, i Nahir Pérez i Ayala, que ocuparà el lloc de segona donzella. Enguany ha coincidit que tant la pubilla com la primera donzella són representants de l’esport local, en ser les candidates del Club Esportiu Arrels i la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca, respectivament, a la convocatòria de selecció formulada per la regidoria de Cultura.

Ariadna Serra té 18 anys i ha cursat primer de Magisteri especialitzat en llengua estrangera. La seva principal motivació per presentar-se a les proves de selecció de la pubilla de Solsona va ser la “voluntat de formar part del folklore solsoní propi de la Festa Major”, que ha viscut amb expectació des de petita. Habitualment, la part de la festa a la qual li agrada més participar com a públic són els ballets de la plaça, dels dies 8 i 9 de setembre, i els passacarrers, l’eix més tradicional de la programació.

Té la mateixa edat l’Aina Sala, que aquest any ha estudiat segon de Batxillerat i té previst cursar un cicle formatiu de grau superior de Realització i Desenvolupament de Plans d’Obra a la Universitat de Lleida. Ella és la primera candidata de la Penya Barcelonista en els 25 anys d’existència de l’entitat. Per a ella, cal valorar la festa gran de Solsona no només pel seu vessant estrictament folklòric sinó també “per l’ambient i el caliu de la gent que es genera al carrer en tots els actes”. L’al·licient de formar part del pubillatge per a l’Aina és el fet de poder viure aquests dies des de dins, d’”una forma diferent”.

Per la seva banda, Nahir Pérez, que té 18 anys (en farà 19 a l’agost), començarà el proper curs un cicle formatiu de grau superior de Màrqueting a Barcelona. Ella s’ha presentat voluntàriament per acompanyar la pubilla, davant la manca de candidates presentades per les entitats en les proves de selecció d’aquesta edició. “No m’ho havia plantejat mai abans, però en proposar-m’ho l’Ariadna m’ha fet gràcia”, confessa la Nahir. Per a aquesta jove l’ingredient més singular de la festa solsonina és la manifestació gegantera i el seu desplegament a la plaça Major.

Totes tres consideren que Solsona és un dels pocs indrets on es té cura del pubillatge. “A molts llocs està oblidat, però cal preservar la tradició, ja que s’ha anat conservant durant molts anys”, opina Ariadna Serra. Les futures ambaixadores de la cultura popular solsonina són del parer que el fenomen no està en crisi a Solsona, però “potser convindria motivar més les noies perquè s’atreveixin a presentar-s’hi”, apunta Nahir Pérez. L’examen d’enguany ha consistit en un test de tres parts amb preguntes de cultura general, coneixements del país i de Solsona i la comarca.

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona