dijous, 20 d’agost de 2009

Apareixen tèrmits a l'exterior d'un conjunt d'edificis del c/Castell de Solsona

Un sector de cases particulars i establiments comercials del c/Castell de Solsona han sofert l'aparició de tèrmits. Fa uns dies els veïns es van adonar que la fusta dels tancaments exteriors d'alguns edificis estava foradada per dins, i ho van comunicar a l'Ajuntament.

Es va contactar amb un tècnic especialitzat en el control de plagues i aquest dimarts, juntament amb l'alcalde, Xavier Jounou, el tècnic va fer un recorregut per la zona aparentment més afectada. Sembla que efectivament es tracta de tèrmits però es romandrà a l'espera de l'elaboració d'un informe més exhaustiu, tant de l'origen com de l'afectació.

Davant l'alerta d'alguns veïns, però, l'alcalde va assegurar que no hi ha cap edifici en perill ja que ara els tèrmits no estan actius i el que ara veiem són els resultats del que poden haver fet durant les últimes setmanes o mesos, que ha afectat els tancaments exteriors. No obstant en una casa els tèrmits van foradar el sòcol i van travessar a l'interior.

La propietària d'un establiment comercial explicava que aquests insectes es mengen la fusta i deixen la pintura i el vernís, i fins fa dues setmanes no havia detectat els desperfectes als revestiments de fusta del seu local. No obstant els tèrmits no poden travessar el totxo.

L'amo d'un restaurant del carrer es mostra més preocupat perquè a l'interior del local hi ha molta fusta.

L'ajuntament ha avançat que convocarà els afectats per tal de coordinar l'actuació amb què es combatrà els tèrmits. Alguns dels veïns esperen la reunió per prendre una decisió, però d'altres volen actuar tan aviat com sigui possible.

Font: Regió 7