dilluns, 13 de juliol de 2009

Trobada de Gegants a Solsona durant el cap de setmana

El bon temps i un públic actiu de diverses edats van acompanyar la celebració durant la trobada que va durar tot el cap de setmana.

El passat cap de setmana geganters d'arreu d'Espanya es van reunir a Solsona. El president de la colla gegantera, Àngel García, és optimista pel que fa a la concurrència del públic a la cercavila de dissabte a la tarda i afegeix que "és possible que haguem reunit més gent que fa dos anys".

La trobada d'enguany va coincidir amb el desè aniversari de la colla gegantera, però van fer les mateixes activitats dels altres anys. La diferència respecte les edicions anteriors és el concert de grups locals per donar a conèixer els músics de Solsona.

Dissabte a la tarda la celebració va omplir els carrers de l'ambient folkòric de les poblacions que hi participaven. L'Orquestra Patinfanjàs va acompanyar la cercavila pel nucli antic, on van ballar els gegants amfitrions i els convidats. Les particularitats dels gegants de cada comparsa van fer evident el pluralisme del folklore estatal amb mides i motius diferents.

Diumenge, de bon matí van acabar d'arribar les diverses colles catalanes del Masnou, Pineda de Mar, Sant Feliu de Llobregat i Sant Guim de Freixenet. Després de la plantada de gegants van dur a terme una cercavila pels carrers fins a la plaça Major, on van mostrar diversos ballets.

Font: Regió 7