dimecres, 22 de juliol de 2009

Realitzen les prospeccions per conèixer la resistència del terreny de la futura biblioteca comarcal

22/07/2009

És un requeriment del codi tècnic del projecte abans no s’iniciïn els treballs

Aquest matí han començat davant la casa consistorial de Solsona els sondejos geotècnics que han de permetre conèixer la resistència del terreny on s’assentarà la biblioteca comarcal de Solsona. Aquesta actuació, que és previst que s’allargui fins a la tarda, forma part del projecte elaborat des dels serveis tècnics municipals i és un pas previ a la contractació de les obres.

Segons explica l’arquitecta Anna Feu, responsable del projecte, amb un total de tres prospeccions, una davant del carrer del Castell, una altra a la intersecció d’aquest eix amb el carrer de la Regata i una al carrer de Mirabalda, es podran detectar els estrats i el tipus de material del subsòl sobre el qual es construirà el nou equipament cultural solsoní. És un requeriment del codi tècnic que ha de complir el consistori com a ens promotor de l’obra. Els resultats permetran a l’arquitecta ajustar-ne l’estructura.

Aquests treballs s’han encarregat a l’empresa dedicada a la realització d’estudis geotècnics Geostudi, que utilitza un cilindre per perforar el sòl fins a uns 12 metres de profunditat. Anna Feu apunta que “el més probable és que en aquests punts es trobi pedra” i com a mínim serà necessari perforar fins a tres metres.

En aquests moments, tot i que el 18 de juny el Ple municipal va donar el vistiplau definitiu al projecte de la biblioteca i va reobrir l’expedient de contractació de les obres, l’Ajuntament està pendent de rebre l’últim informe favorable de l’Àrea de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat abans de publicar, el més aviat possible, l’edicte de convocatòria del procés de licitació de les obres. El consistori confia poder adjudicar-les aquest estiu.

La construcció de la biblioteca comarcal, que s’ubicarà al rovell de l’ou del centre històric, és una de les actuacions més emblemàtiques del Pla de barris solsoní. Tindrà una superfície útil de 1.247 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa, en què també s’hi inclourà una sala d’usos múltiples amb un accés independent, dues plantes i un altell. El pressupost de l’obra és de 2,7 milions d’euros i el termini previst d’execució dels treballs, de 2 anys.

Font: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona