dijous, 9 de juliol de 2009

L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS DEL SOLSONÈS VISITA EL CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA

Aquest dijous, dia 8 de juliol, representants de l’associació d’Empresaris del Solsonès han visitat les noves instal•lacions del CTFC. Apart de conèixer de primera mà el nou edifici del CTFC, s’ha fet una presentació per part de José Antonio Bonet, director general de l’entitat, sobre què és i què representa per a la comarca el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Aquesta presentació ha inclòs els dos projectes que té l’entitat, vinculats a l’antic edifici del CTFC del Seminari, que tenen una clara component empresarial, com són el CEI Solsonès i el Rural Living Lab Pirineus.

El CEI d’Empreses Innovadores Solsonès té com a objectius impulsar la creació de noves empreses i en especial aquelles amb caràcter innovador o que diversifiquin l’economia de l’àrea d’influència del Solsonès, fomentar la millora de les empreses existents, recolzar als emprenedors en el procés de posada en marxa del seu projecte, ajudar en el desenvolupament empresarial enfocat a la consolidació d’empreses i cooperar amb la resta d’institucions del territori que recolzen la creació d’empreses.

El Rural Living Lab, per la seva part, és una iniciativa del CTFC dirigida a la promoció ambiental, social i econòmica del medi rural, mitjançant la utilització d’una nova metodologia per a la innovació.

Compta amb un conjunt d’infraestructures, serveis, eines, aplicacions, mètodes, processos i persones per a crear, provar i validar nous productes i serveis en entorns reals i quotidians.
L’objectiu final consisteix en aconseguir una participació conjunta de la societat civil, privada i pública per poder generar nous models de desenvolupament sostenible que impliquin la dinamització del teixit productiu.