divendres, 3 de juliol de 2009

La Policia Local de Solsona compta amb 40 voluntaris inscrits en l’operatiu del pas del Tour

02/07/2009

L’Ajuntament recomana evitar l’ús del vehicle privat durant tot el matí del dia 10

A dia d’avui una quarantena de persones han respost a la crida de captació de voluntaris de l’Ajuntament de Solsona i la Policia Local per a l’operatiu del pas de la setena etapa del Tour de França (Barcelona – Andorra), que tindrà lloc divendres vinent, dia 10, al migdia. Tot i que és un volum de personal important, es mantenen obertes les inscripcions per participar en l’organització, ja que es considera òptim poder mobilitzar una seixantena de persones.

Tothom que estigui disposat a col·laborar en el dispositiu que coordina la Policia Local per garantir el correcte desenvolupament del pas de la prestigiosa cursa pel municipi encara pot adreçar-se a les dependències policials abans de dimarts vinent, dia 7, a la tarda. També es pot enviar un correu electrònic a l’adreça policia-local@ajsolsona.cat facilitant el nom i cognom, l’edat, el número de telèfon i l’adreça electrònica.

Reunió de coordinació

Dimarts vinent a les 8 del vespre a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut, es durà a terme una única reunió prèvia de coordinació amb tot el cos de voluntaris. Les seves tasques consistiran a ajudar a instal·lar les 220 tanques que es consideren necessàries i elements de senyalització, a partir de dijous a la tarda, i a controlar els diversos tancaments de l’itinerari per on discorrerà el Tour i informar els conductors i el públic, el mateix dia de la cursa. La major part d’aquestes persones s’identificaran amb una armilla groga i els responsables de cadascun dels 13 sectors en què se subdividirà el tram, amb una de vermella.

La principal ronda ciclista del món entrarà a la ciutat per la carretera de Manresa (C-55 i C-26), procedent de Cardona, travessarà l’avinguda del Pont i sortirà per la carretera de Bassella, amb un esprint especial a l’alçada del carrer d’Antoni Gaudí, per sortir en direcció a Cambrils pel port de Serra-seca. El tram urbà que forma part de l’itinerari és de 2,2 quilòmetres i té 28 encreuaments.

Afectacions de circulació

Tot i que el Tour es concep com un esdeveniment esportiu històric per a Solsona, cal tenir present que també comportarà afectacions de mobilitat a partir de dijous a la tarda. Així, estarà prohibit estacionar al llarg de tot el tram afectat, des de Cal Xuxa fins a l’encreuament amb el carrer d’Antoni Gaudí, fins que hagi finalitzat la cursa, a primera hora de la tarda de divendres. La Policia Local informa que es retiraran els vehicles que hi quedin. També es recomana evitar utilitzar el vehicle privat durant el divendres al matí tret que sigui imprescindible.

La circulació viària pel tram que forma part de l’itinerari es veurà restringida en tots els sentits de la marxa a partir de mitja hora abans del pas de la caravana publicitària, que està previst que entri a la ciutat als volts de les 12 del migdia. Es reobrirà la circulació durant un període curt de temps entre el pas d’aquesta caravana i el dels corredors. Amb tot, es tornarà a tallar la circulació entre 20 i 40 minuts abans d’arribar els ciclistes, que passaran entre les 13.38 hores i les 2 del migdia, aproximadament. Un motorista amb una bandera verda, que tancarà la caravana, indicarà el restabliment total de la circulació i l’obertura de les cruïlles. Pel que fa al trànsit fora del nucli urbà, s’adverteix que en direcció a Manresa quedarà restringit durant tot el matí i fins a les 3 de la tarda, aproximadament.

D’altra banda, un dels requeriments de l’organització del Tour per motius de seguretat és la reubicació i tancament dels contenidors d’escombraries que estan situats al llarg de l’itinerari. Per això, alguns contenidors es recol·locaran transitòriament al carrer de la Verge de Fàtima, al barri del Camp del Molí.

La ciutat preveu la visita de milers de seguidors de fora de la comarca, sobretot de la banda de ponent, per presenciar la cursa, motiu pel qual es condicionaran per a l’ocasió dos sectors d’aparcaments, un al Camp del Serra i un altre al descampat de la Cabana del Màrtir, l’accés al qual se senyalitzarà per la carretera de Sant Llorenç.