dijous, 9 de juliol de 2009

Institucions i entitats solsonines fan una crida a la ciutadania per fer aportacions al Fons d’emergència socialSolsona, 9 de juliol de 2009

S’engega el Pla amb 15.600 euros i una vintena de famílies per atendre

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida oficial al Pla d’emergència social de Solsona, impulsat per la regidoria d’Acció Social. N’han signat el conveni que en fixa les bases de col•laboració i funcionament l’Ajuntament, el Consell Comarcal i Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys, i se n’ha obert el compte corrent solidari. Les institucions i entitats socials que hi col•laboren –Creu Roja, Consell de la Gent Gran, Mans Unides, Rotary Club de Solsona, Solsonès Obert al Món i Volem Feina– fan una crida a la ciutadania a sumar-se al projecte i fer-hi aportacions econòmiques.

El compte corrent del Fons d’emergència social és el 2100-0081-98-0200353789 de la Caixa. El regidor d’Acció Social, David Rodríguez, emplaça a tots els solsonins i solsonines que puguin a col•laborar amb la causa, que ha de permetre oferir ajuts puntuals a aquelles famílies de la ciutat que es troben en situació de risc i no poden cobrir algunes de les necessitats més bàsiques arran de l’actual conjuntura econòmica. “La crisi no afecta a tothom per igual i convé que la societat solsonina fem pinya davant d’aquesta situació, especialment dura per a algunes famílies”, manifesta Rodríguez.

D’entrada, el compte corrent s’obre amb una quantitat inicial de 15.600 euros, als quals s’aniran afegint les aportacions ciutadanes i de les entitats. L’Obra Social “la Caixa” hi col•labora amb 5.000 euros, seguint el seu programa de lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

El Fons d’emergència social es destina a ajudar aquelles famílies que no poden pagar despeses com el lloguer, el gas, la llum, l’alimentació, la llet infantil, els medicaments o els bolquers. Els requisits d’accés a aquests ajuts estan consensuats pel conjunt d’entitats que participen en aquesta iniciativa i les valoracions les realitzen les treballadores socials de l’Ajuntament, el Consell Comarcal i Càritas. En tots els casos es prioritzen les unitats familiars amb fills menors, les famílies monoparentals i aquelles que tenen gent gran o persones amb discapacitat a càrrec.

En aquests moments, s’estan atenent 21 famílies, d’entre les quals cinc són monoparentals. Aquesta xifra representa un total de 77 persones, la meitat de les quals són infants. També forma part del programa la gestió del Banc d’Aliments, a càrrec de Creu Roja, que des que es va posar en funcionament el 19 de juny –els lliuraments de lots són quinzenals– ha atès 16 famílies, que hi han estat derivades des dels Serveis Socials i Càritas.


Signatura del conveni i obertura del compte corrent, aquesta setmana a l’Ajuntament