dijous, 9 de juliol de 2009

“Etiqueta en català”

Des del dia 3 de juliol passat la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona acull l’exposició “Etiqueta en català”. Els plafons que s’hi exposen, editats per l’Associació en Defensa de l’Etiquetatge en Català (ADEC), són representatius de diferents industrials i productors que usen el català en la marca i l’etiquetatge de les seves activitats.

Aquesta exposició, que es podrà visitar fins al dia 14 de juliol, mostra també etiquetes d’empreses del Solsonès que estan donades d’alta en el catàleg que l’ADEC publica anualment.

El web http://www.adec-cat.org/ informa de la legislació sobre l’etiquetatge a Catalunya i ofereix la possibilitat d’inscriure’s gratuïtament en la llista d’empreses que etiqueten en català i beneficiar-se de les actuacions de promoció que se’n deriven (fires, campanyes, campanya de Nadal, catàleg, exposicions). D’altra banda, qualsevol persona física o jurídica pot contribuir amb els principis de l’ADEC fent-se’n sòcia.

Qui vulgui adreçar-se al Servei Comarcal de Català del Solsonès, a més d’ampliar aquesta informació, trobarà recursos lingüístics per fer vàlid l’eslògan de l’exposició: “Compra, ven i viu en català!”