dimecres, 15 de juliol de 2009

Estiu/Pleniluni/Foc: nou moment per viure la natura i l’espiritualitat, La Casa d'Espiritualitat del Miracle

La Casa d’Espiritualitat del Miracle proposa dos caps de setmana per tancar el curs Natura i Espiritualitat i, al setembre, una trobada sobre La Pregària del Cor.

Del 7 al 9 i del 28 al 30 d’agost tindran lloc els cursos pertanyents a l’estació de l’estiu, i els dies 4, 5 i 6 de setembre una activitat que combina pregària, reflexió i una celebració en ritu bizantí

Montserrat, 15 de juliol de 2009. El primer cap de setmana d’agost, els dies 7, 8 i 9, i el darrer d’aquest mateix mes, el 28, 29 i 30, la casa d’Espiritualitat del Miracle (Solsonès) durà a terme el darrer curs del cicle Natura i Espiritualitat. Aquestes dues sessions s’adrecen a aquelles persones que vulguin experimentar el valor simbòlic de les quatre estacions amb relació al procés interior personal, com ho diu un dels anunciats del cicle: “a l’escolta de l’Esperit al pas de les quatre estacions”.

Segons el director del cicle, el P. Ramon Ribera, monjo de Montserrat, “estem en un moment en el qual cal obrir altres horitzons d’aprenentatge respecte al transcendent”. “El primer pas d’una ànima per a arribar al coneixement de Déu és la contemplació de la Natura” (Ireneu de Lió). En un moment en què la nostra civilització s’ha allunyat del contacte concret amb la natura, des del Miracle es considera que aquesta pot ser una ocasió per a redescobrir- la com a escola de transcendència.

Els participants en el curs del cicle Natura i Espiritualitat -que va començar a la tardor i que finalitzarà ara a l’estiu, seguint el calendari agrícola- s’allotjaran a la Casa d’Espiritualitat del Miracle, indret propici per viure el ritme canviant de la natura. Els organitzadors del cicle són dos monjos de Montserrat, el P. Ramon Ribera i el G. Vicenç Santamaria, i el consultor ambiental Josep M. Mallarach.

Les dues edicions d’aquesta darrera part del curs dedicada a l’estiu són similars. La primera, la dels dies del 7 al 9, inclourà una pujada al Miracle des de Solsona; en la segona, la dels dies del 28 al 30, la pujada al Miracle es farà des de l’Avellanosa. En cada una hi haurà una ponència sobre l’estiu i els seus símbols, uns moments de pregària, la projecció d’un film, un compatir per grups les diferents aproximacions a totes les activitats esmentades i una recapitulació de tot el cicle.

Cal recordar que les places disponibles per participar en aquest curs són limitades. Es recomana fer la inscripció al més aviat possible trucant al telèfon 973 480 002, o bé a través del correu electrònic casespi@santuarielmiracle.com. La pagina web del Santuari del Miracle recull tota la informació relativa a altres sessions: www.santuarielmiracle.com.

I els dies 5, 6 i 7 de setembre, La Pregària del Cor

Una altra activitat que també està preparant la Casa d’Espiritualitat, per a aquest estiu, és el curs sobre La Pregària del Cor els dies 4, 5 i 6 de setembre. Aquest curs, entre altres aspectes relacionats amb aquesta practica tan arrelada en la tradició cristiana oriental, inclourà una celebració de la divina litúrgia en ritu bizantí. Aquesta litúrgia, que tindrà lloc a l’església del Santuari de Santa Maria del Miracle, serà el dissabte 5 de setembre, a les 19.30h. Serà presidida pel prevere Joan Solés. El Cor Irini, dirigit per Josep Torras, que comptarà amb la participació de la solista M. Teresa Garrigosa, interpretarà els cants propis d’aquesta litúrgia. També, dins del marc d’aquest curs, es farà la projecció del film: Andrei Rubliov, d’Andrei Tarkovsky, i l’audició comentada de l’ofici litúrgic de la Pasqua Ortodoxa. Serà una ocasió per pregar amb l’església d’Orient. Més informació a: www.santuarielmiracle.com.

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat