divendres, 3 de juliol de 2009

El Tour de França comença demà i passarà per Solsona el divendres dia 10

El Tour de França 2009, la carrera ciclista més important del món, arrenca demà a Mònaco i es viu amb intensitat a les comarques lleidatanes, que en seran protagonistes el divendres dia 10. Lleida serà la zona de pas camí de l’estació andorrana d’Ordino Arcalís, que acollirà la meta de la setena etapa.

Tant la Seu d’Urgell com Solsona, les dues capitals de comarca lleidatanes per les que transitarà una jornada de 224 km que començarà a Barcelona, ja tenen a punt tot l’operatiu per acollir la caravana del Tour, que durant uns 90 km passarà per carreteres lleidatanes.

Clariana de Cardener serà el primer punt de pas. Llavors arribarà el torn per Solsona, entre les 13:30h i les 14:00h. També Cambrils, Alinyà , Coll de Nargó, Organyà, el Pla de Sant Tirs, Montferrer i la Seu d’Urgell – una hora més tard – veuran passar els ciclistes en una de les etapes que es preveu que serà més multitudinària, no sols per l’inici a la ciutat de Barcelona, sinó perquè Lleida es bolcarà amb el Tour de França.

Una de les grans atraccions de l’actual edició del Tour serà la presència de Lance Armstrong, set vegades guanyador de la cursa i que torna després de tres anys retirat, a més de la participació dels dos últims, guanyadors, els espanyols Carlos Sastre i Alberto Contador, company d’equip d’Armstrong, un fet que provoca tot tipus de suspicàcies i elucubracions a les hores prèvies.

Ahir, el ciclista Nord-Americà explicava que tots han de respectar-se i va expressar el seu recolzament a Contador. “Tots hem de respectar-nos entre nosaltres i respectar al director (Johan Bruyneel). Per mi, si el líder és Contador o Levi Leipheimer no hi ha problema, tots hem de seguir al líder. Si Alberto és el més fort, em sacrificaré per ell. Això no em suposa ningun problema. És la tradició del ciclisme”, va insistir Armstrong.Font: La mañana