dijous, 9 de juliol de 2009

El subdelegat del govern central visita les obres del pavelló municipal de Solsona

Solsona, 8 de juliol de 2009

Anuncia la voluntat de l’estat de convocar un nou programa d’ajuts el 2010


El subdelegat del govern central a Lleida, José Ángel Flores, ha comprovat avui in situ el ritme de les obres de condicionament i finalització del segon pavelló municipal solsoní, el projecte de més envergadura que l’Ajuntament finança a través del Fons estatal d’inversió local. L’ha acompanyat l’alcalde, Xavier Jounou, i el segon tinent d’alcalde, Josep Caelles, després de reunir-se al consistori per fer una valoració de les quatre actuacions que cobreix aquest programa estatal amb un total de gairebé 1,6 milions d’euros.

“Ens sentim molt satisfets d’aquest pla, ja que ha servit a molts ajuntaments per desenvolupar projectes que estaven en un calaix a l’espera d’obtenir-ne el finançament”, ha destacat José Ángel Flores. L’objectiu principal d’aquests ajuts, tal com ha volgut subratllar, és el de “crear llocs de treball, millorar les infraestructures municipals i incrementar el benestar de la ciutadania”.

Beneficis indirectes per a l’economia local
A Solsona els projectes inclosos en aquest programa donen feina a set persones que estaven a l’atur. Tot i això, l’alcalde ha remarcat que tres de les quatre empreses adjudicatàries són locals i que, a banda de crear ocupació, “indirectament, aquestes obres reverteixen en benefici de l’economia solsonina a través del material amb què se subministren”.

Els treballs del pavelló esportiu, que la constructora Cissa va iniciar el mes passat per un import de 975.521 euros, preveuen la construcció de quatre vestidors, un despatx i una farmaciola; l’adequació de la pista de joc amb paviment esportiu de parquet, la millora de les instal•lacions i l’arranjament de l’entorn exterior. Igualment, s’hi inclouran actuacions de condicionament del primer pavelló, com el repintat de les façanes i la substitució dels finestrals de la coberta. El consistori preveu acabar-ne la intervenció abans de final d’any.

El subdelegat del govern central també ha visitat avui els treballs d’urbanització de la vorera del Vall Fred, que s’enllestiran abans de la Festa Major. La tercera obra inclosa en el Fons estatal d’inversió local és l’estabilització d’un talús al vial d’accés al parc de la Mare de la Font, que s’ha escomès aquesta setmana i s’executarà en un termini de dos mesos. Finalment, el reforç de les línies de canalització dels dipòsits d’aigua de Rotgers fins al distribuïdor general per actualitzar la xarxa municipal d’aigua potable de la ciutat és l’única actuació que falta iniciar, però ja està adjudicada i s’endegarà els propers dies.

El govern espanyol també té la intenció d’obrir el 2010 un segon programa de subvencions per als municipis, segons ha anunciat José Ángel Flores, tot i que encara no se n’ha fet pública la convocatòria. Flores ha insinuat que el repartiment dels fons, en aquest cas, tindrà en compte “paràmetres de correcció territorial”. A més, aquests recursos es destinaran a tres línies d’ajut concretes per a projectes de noves tecnologies, d’implantació d’energies renovables i de desenvolupament de la Llei de la dependència.

En finalitzar la seva visita a Solsona, el delegat de l’executiu espanyol a Lleida s’ha dirigit a Clariana de Cardener per fer un seguiment de l’arranjament d’estructures de pedra en marges, i a Sant Llorenç de Morunys, on ha comprovat els treballs d’adequació de l’espai exterior de la zona esportiva i l’enllumenat del camp de futbol.


Flores i Jounou aquest migdia a les instal•lacions del complex esportiu municipal