dijous, 30 de juliol de 2009

El Rotary Club fa un donatiu de 1.000 euros al Pla d’emergència social de Solsona

30/07/2009

En aquests moments es disposa de 18.500 euros per executar el programa, coordinat pels Serveis Socials

El gruix de recursos disponibles per desenvolupar el Pla d’emergència social de Solsona va creixent. La darrera actualització ha vingut de la mà del Rotary Club de la ciutat amb una aportació de 1.000 euros. El president de l’entitat, Josep Pujol, acompanyat d’altres membres de la junta del Club, van reunir-se ahir amb l’alcalde, Xavier Jounou; el regidor d’Acció Social, David Rodríguez, i el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà, per oficialitzar aquesta col·laboració.

Amb aquest donatiu el Fons d’emergència social disposa de 18.500 euros per ajudar aquelles famílies de la ciutat que estan en situació de risc a causa dels efectes de la crisi. En aquests moments els Serveis Socials han fet les valoracions per atendre 22 famílies, que representen un total de 83 persones. D’aquestes famílies, 17 són ateses pel Banc d’Aliments, coordinat per Creu Roja del Solsonès.

“Agraïm aquest ajut del Rotary Club de Solsona perquè la direcció del Pla només és una, no permetre que ningú no es quedi pel camí en aquests moments tan difícils”, expressa l’alcalde, Xavier Jounou. Per la seva banda Josep Montanyà qualifica d’”històrica” la conjunció de forces entre entitats socials i institucions locals per “un únic objectiu”. També col·laboren en aquest projecte impulsat per la regidoria d’Acció Social el Consell Comarcal, Creu Roja, el Consell de la Gent Gran, Mans Unides, Solsonès Obert al Món (SOM) –destinarà a aquest programa els beneficis recaptats en els concerts solidaris que organitzarà el 5 de setembre– i Volem Feina. Així mateix, l’Obra Social “la Caixa” hi va fer un donatiu de 5.000 euros.

Per al Rotary Club, “és una iniciativa molt positiva poder ajuntar aquests agents socials per a un fi comú tan lloable del qual la societat solsonina se n’ha de sentir orgullosa”, remarca Josep Pujol. Aquesta entitat també proposa organitzar un acte conjuntament per recollir més fons. Paral·lelament, tothom que vulgui fer aportacions econòmiques particulars al Fons d’emergència social pot fer-ho a través del compte corrent 2100-0081-98-0200353789 de la Caixa.

Text: Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona

Fotografia: Lluís Closa