dijous, 9 de juliol de 2009

El Consell vol recuperar cal Porrer perquè s’hi reuneixin les entitats de la comarca

L’espai, a l’edifici de l’antic Museu del Ganivet, preveu un despatx de treball i una sala per a cursos i conferències

El govern del Consell Comarcal té previst recuperar el més aviat possible la planta central de cal Porrer per oferir un espai de treball a les entitats del Solsonès, segons ha explicat el conseller comarcal de Cultura, Albert Muntada.

Muntada ha avançat que “ens trobem molt sovint amb la necessitat de cedir espais a les associacions del Solsonès, tant per a dur a terme reunions de treball en petit comitè com per a fer presentacions o xerrades, de vegades entre els mateixos associats”. És per aquest motiu que el Consell “vol habilitar un espai propi d’uns 80 metres quadrats destinat a aquests usos”. Segons Albert Muntada, “les principals avantatges seran la disponibilitat permanent i el fet que les entitats no s’hagin d’adaptar a horaris concrets, com passa actualment”.

El Consell ja ha sol•licitat un ajut al departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per poder tirar endavant les obres de rehabilitació d’aquesta planta intermitja de Cal Porrer, on fins ara s’hi ubicava el Museu del Ganivet i Eines de Tall.

Amb aquestes obres, es continuarà la recuperació de l’immoble, iniciada a la primera planta, que va ser cedida a les entitats econòmiques (UBIC, Gremi d’Hostaleria i Empresaris per al Solsonès), i es completarà posteriorment amb el trasllat dels serveis a la joventut.

Muntada ha explicat que “el projecte que promou el Consell Comarcal, té un pressupost de més de 50.000 euros, i e preveu poder iniciar les obres a finals d’aquest any o principis del vinent, així que es disposi de la subvenció”.


Cal Porrer