dilluns, 13 de juliol de 2009

El bisbe de Solsona, Jaume Traserra, presenta la seva dimissió al complir els 75 anys

El bisbe de Solsona, Jaume Traserra, va complir dissabte 75 anys, edat en la qual els bisbes estan obligats a presentar la dimissió.

Seguint el protocol, Traserra deixarà de ser bisbe de Solsona tan aviat com s'accepti la renúncia des de Roma. Per norma general aquest procés pot durar varis mesos. És per això que el bisbe actual continuarà amb el seu càrrec fins que no es nomeni el substitut. De moment no se sap qui serà el nou bisbe de Solsona, ja que aquests assumptes acostumen a discutir-se de manera molt silenciosa.

Jaume Trasserra va prendre possessió del càrrec el dia 30 de setembre de 2001, substituint l'anterior bisbe de Solsona, Antoni Deig, que va ser bisbe de Solsona durant onze anys, del 1990 al 2001. Trasserra va néixer a Granollers el dia 11 de juliol del 1934. Com a prevere de l'arquebisbat de Barcelona n'ha estat secretari canceller, vicari general, degà del capítol catedral i bisbe auxiliar del Cardenal Ricard M. Carles des del 1993. És llicenciat en Filosofia, Teologia i Dret, així com també doctorat en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. A la Universitat de Barcelona també va cursar les llicenciatures de Filosofia i Lletres i Dret.


Jaume Traserra presidint una missa

Font: Regió 7
Foto: Lluís Closa