dijous, 9 de juliol de 2009

Ahir es va obrir oficialment el c/c a La Caixa del Fons d’emergència social impulsat per la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament

09/07/2009

Ahir dimecres, 8 de juliol, a 2/4 de 2 del migdia, es va obrir oficialment el compte corrent del Fons d’emergència social que impulsa la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Solsona, amb la col•laboració de diverses entitats i el Consell Comarcal del Solsonès. Aquesta iniciativa té la voluntat d’ajudar les famílies de la ciutat que viuen en situacions extremes i es troben en situació de risc, sense poder cobrir algunes de les necessitats més bàsiques, a causa dels efectes de la crisi.

Van participar en l’obertura del compte corrent a la Caixa l’alcalde de Solsona, Xavier Jounou; el regidor d’Acció Social, David Rodríguez; el president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure; el president de Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys, Josep Montanyà, el director de l’oficina 81 de la Caixa (carrer de Llobera), Albert Requena.

També van ser presents a aquest acte, amb què simbòlicament el Pla entra en ple funcionament, les altres entitats de Solsona que hi participen: Creu Roja del Solsonès, el Consell de la Gent Gran, Mans Unides, Rotary Club de Solsona, Solsonès Obert al Món (SOM) i Volem Feina.

L’Obra Social “la Caixa”, seguint amb el seu programa de lluita contra la pobresa i exclusió social, col•labora amb l’obertura del compte corrent solidari fent la primera aportació de 5.000 euros.

Es va signar un conveni de col•laboració entre l’Ajuntament, Càritas i el Consell Comarcal del Solsonès on es fixen les bases que regeixen aquesta iniciativa, destinada a pal•liar els efectes més perniciosos de l’actual conjuntura econòmica sobre les famílies solsonines.

A hores d’ara ja s’han començat a atendre algunes urgències, corresponents a casos extrems de ciutadans amb càrregues familiars que només perceben el subsidi o bé que no disposen d’ingressos. Així mateix, el Banc d’Aliments, que funciona quinzenalment i que és gestionat per Creu Roja, ja ha fet dos lliuraments des que es va obrir el passat 19 de juny. Les famílies que hi accedeixen són derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament a partir de les valoracions que en fan juntament amb Càritas.