dijous, 9 de juliol de 2009

70 voluntaris controlaran l’itinerari solsoní del Tour i informaran els conductors

09/07/2009

Durant tota la setmana s’ha treballat en la col·locació de tanques

Solsona ho té tot a punt per acollir un tram de la setena etapa del 96è Tour de França, demà a partir de les 12 del migdia. La Policia Local ha aconseguit mobilitzar 70 voluntaris, entre membres d’entitats i ciutadans a títol particular, alguns dels quals han participat pràcticament durant tota la setmana en la col·locació de tanques de protecció a les illetes i algunes parts de l’itinerari urbà. A partir de les 9 del matí estaran repartits al llarg dels 2,2 quilòmetres del recorregut, des d’on controlaran els encreuaments i informaran el públic i els conductors. S’estima que la ciutat atraurà l’interès de més de 20.000 visitants.

El Club BTT del Solsonès, Fondistes del Solsonès, el CF Solsona, Creu Roja, Motorucs Solsona, la Penya Barcelonista, la Societat Ocellaire El Passerell i l’Associació de Radioaficionats del Solsonès, així com ciutadans de Solsona i de fora conformaran el cos de voluntaris que demà contribuirà a garantir el bon desenvolupament del pas històric de la ronda ciclista més prestigiosa del món per la ciutat. Coordinarà el dispositiu una dotzena d’efectius dels tres cossos de seguretat del municipi –Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

El regidor de Governació, Josep Caelles, es mostra molt satisfet de la bona resposta aconseguida a la campanya de captació de voluntaris: “cal agrair la il·lusió i l’engrescament d’aquest volum de persones, algunes de les quals vénen de fora de la comarca”, per col·laborar desinteressadament en aquest esdeveniment. “Fa dies que tota aquesta gent s’ha abocat de ple als preparatius del Tour”, posa de relleu Caelles, que també elogia la “tasca encomiable” del caporal de la Policia Local, Marià Vendrell, pel sobreesforç que ha esmerçat en el dispositiu, “més enllà de les seves obligacions”.

Els voluntaris s’identificaran amb una armilla i una gorra grogues o vermelles i seran els responsables de tancar i obrir a la circulació els vials que s’entrecreuen amb el tram del Tour. Els corredors entraran a la ciutat per la C-55/C-26, avançaran per la carretera de Manresa, creuaran l’avinguda del Pont i giraran a la dreta per agafar la carretera de Bassella, amb un esprint especial a l’alçada del carrer d’Antoni Gaudí, i enfilar per la C-26 fins al trencant de Cirera, des d’on prendran la carretera LV-4011 per dirigir-se al port de Serra-seca i Cambrils. Segons les estimacions de l’organització de la prova, la caravana publicitària que precedeix la ciclista arribarà a les 12.04 hores, mentre que els corredors ho faran a partir de les 13.38.

Vies alternatives

Quant a les afectacions d’aquest esdeveniment esportiu a la mobilitat, en el tram afectat dins el nucli urbà es tallarà la circulació en els dos sentits de la marxa a 2/4 de 12 del migdia, moment a partir del qual els carrers alternatius per creuar d’una banda a l’altra seran els de sota l’avinguda del Pont, el dels Trabucaires i el dels Tints. És previst que pugui restablir-se el trànsit amb normalitat a partir d’1/4 de 3, aproximadament. En qualsevol cas, l’Ajuntament demana als ciutadans que evitin l’ús del vehicle privat durant el matí si no és imprescindible.

També durant tot el matí quedarà afectat el trànsit en direcció a Manresa. Per això, es recomana als conductors que hagin de viatjar fins a la capital bagenca que passin per Biosca i Calaf, des d’on es pot prendre l’Eix Transversal. L’altra opció és anar-hi per Berga. Aquelles persones que hagin d’anar a Cardona, poden passar per la carretera del Miracle, mentre que es recomana utilitzar la variant per als desplaçaments fins a Sant Llorenç de Morunys.

El regidor de Governació alerta els ciutadans interessats a presenciar la cursa al port de Serra-seca dels “col·lapses importants que es produiran tant per arribar-hi com per sortir-ne”, tenint en compte que es tracta d’una via estreta per la qual la mobilitat serà dificultosa.

D’altra banda, l’elevada expectació que genera la primera etapa de muntanya de la ronda gal·la, i en comparació amb el públic que congrega la cursa en trams similars de l’itinerari, fa preveure que demà visitaran Solsona i les rodalies més de 20.000 persones provinents de comarques veïnes i d’altres indrets. Per aquest motiu se senyalitzaran dues grans zones d’aparcaments, el Camp del Serra i la Cabana del Màrtir.